Şcoala altfel… la facultate!

În 3 aprilie, însoţiţi de doi profesori de la liceul nostru, am vizitat Facultatea de Jurnalism din Oradea. Aceasta apartine de Facultatea de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii, parte, la randul ei, a Universităţii din Oradea. In incinta acestei facultati se află si Facultatea de Istorie, de ceva timp.

FARCAŞ LOREDANA

Prof. Florin Ardelean ne-a fost gazdă şi ghid în vizita la Facultatea de Jurnalism

Prof. Florin Ardelean ne-a fost gazdă şi ghid în vizita la Facultatea de Jurnalism

Parintii naturali ai Facultatii de Jurnalism sunt prof. Lia Pop şi prof. Ioan Laza, care au facut tot posibilul s-o creasca pe micuta cu resurse minime. S-au descurcat cum s-au descurcat, si-au angajat cunoscuti, prieteni, aliati si oameni de nădejde si au scos-o cumva la capat, visând in secret la o sala de informatica numai a ei, la camere video, televizoare, imprimante, internet si secretare adevarate care sa nu-i puna piedici. Ce sa mai vorbim de o biblioteca cu carti de specialitate sau oameni de presa adevarati, cu care sa se stea la taclale. Acum prin munca au ajuns ca parintii acestei facultati sa fie cat de cat multumiti,deoarece au laboratoare dotate cu cele necesare, internet, calculatoare, sali pentru tinerea cursurilor si multe altele, aproape tot ce au visat.

Intrand in facultate am fost intampinati de lect. univ. dr. Florin Ardelean, care ne-a condus intr-o sala de curs, unde ne-a povestit cate ceva, apoi am intrat intr-un laborator unde ne-a vorbit despre prof. Ioan Laza, cel care ii invata pe studenti cum se lucreaza la un ziar, ce trebuie sa faca si sa stie. Dupa putin timp am intrat intr-o sala unde se  filmeaza diferite reportaje, ne-a facut o demonstratie, ca sa invatam cate ceva.

Studioul viitorilor jurnalişti de televiziune

Studioul viitorilor jurnalişti de televiziune

Aceasta zi a fost altfel, in comparatie cu celelalte, am avut ceva de invatat si nu cred ca a regretat nimeni, in niciun fel. Sper sa mai avem parte de o astfel de vizita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: