A IX–a B la prima ieşeală ca şi clasă! Un adevărat război…

Clasa a IX-a B s-a hotarat sa faca in sfarsit o prima excursie la Arieseni, exact de ziua dirigintelui lor mult indragit, Calin Perte.  De cum ne-am urcat in autocar a inceput si taraboiul…. Intr-un final am ajuns morti de foame si obositi la destinatie, dar cu mereu o  farama de bucurie de a sarbatori ziua de nastere a dirigintelui, acesta nu stia, am strans bani si am cumparat un tort si am cantat pe partie ca sa rasune tot Arieseniul  in data de 3 martie.

ANTONIA BALAŞCO

Noi cu gandul la nimic altceva decat un pat caldut si o papica calda, dirigintele ne-a pus ori schiurile in picioare ori sania sub fund. Si ne-a revenit cheful,  prima zi putini s-au incumetat sa schieze  dupa tratamentul dirigintelui de a urca varful partiei celei mari…nu cu telescaunul ci cu picioarele, desigur s-au gasit multi carcotasi si nu toti am reusit eu desigur cand mai aveam putin sa ajung in varf alunecam, fiindca plouase si a inghetat partia, si toti schiori se uitau la noi daca suntem intregi la cap, eu plangandu-ma ca am mai vazut partia de sus, dirigintele cu un zambet mereu pe fata “ da, dar nu pe jos si sunt sigur ca asta va fi o experienta de ne uitat pentru clasa!”, eu “ dad a, cum spuneti…” . Cu chiu cu vai am reusit desigur nu toti da facut o poza de grup si ne-am dat drumul in gund pana jos pe partie, dupa care am mers sa mai exploram si sa mancam, iar intr-un final am ajuns si la renumita cabana. Noi ne tot plangeam ca suntem obositit ca nu mai putem

Dirigintele a stiut iar cum sa faca sa ne trezeasca cheful a trebuit sa ne deghizam in marile celebritati de astazi ale Romaniei si sa ii interpretam. Am ras cu lacrimi unul de altul, apoi urma noaptea disco de dans…ehh aia nu a mai  mers prea bine deoarece presunpun eu multora le era inca rusine unora de alti, dar dirigintele mereu ne incuraja chair daca nu stim adnsa macar sa ne distram, dar degeaba  de la ora 11:30 pana la ora 1:00 noaptea ne-a tinut asa zisa dirigentie care pe uni i-a ranit, altii au ranit, iar dirigintele asta nu a suportat, a mers sa se culce, iar noi am ramas pana la 2:00 sa curatam si sa mai vorbim  ce merge in clasa si ce nu,  intr-un final am mers toti sa ne  “ culcam” dar cred ca am mers de 3 ori la cei de sus la fete mai ales sa faca liniste pentru ca eu cu inca cativa si dirigintele dormeam la parter si restul sus, iar cabana acea mai si scartaia din cand in cand. Dirigintele iara de nervi a mers si el de 3 ori toti fugind in camera apoi iara ieseau “  mai rau ca pe autostrada” zicea el.

A venit si dimineata si parca nimic nu s-ar fi intamplat dirigintele era fericit cu zambetul pe buze desigur nu a uitat ce am facut aseara stand treji pan ape la 4-5:00 dimineata. Am mers iar pe partie de data aceasta mai multi  au incercat schiurile, au picat s-au ridicat desigur gura Dianei se auzea pan ape partia vecina ea fiind prima data pe schiuri, a invatat de stul de repede, iarasi eu am chemat baietii sa vina cu mine din varful partiei,  ei ziceau ca stiu schia foarte bine dar le era frica, partia fiind si inghetata, mi-am luat inima in dinti si am plecat fara ei, daca va vine sa vredeti sau nu sus era mai putin inghetat decat sus…fiind singura  dintre toti mari experti care a mers pana in varf.

Si la final ca sa incheiem excursia frumos am mers pe partia noua cu telescaunul, eu avand sir au de inaltimi nu stiam de ce sa  ma mai tin, baietii speriindu-ma cu tot felul, dupa prima tura am prins drag si am mai mers de 3 ori, fara frica.

Ne-a parut rau ca s-a incheiat atat de repede excursia is ca l-am suparat pe diriginte, asteptam cu mare  nerabdare urmatoarea excursie, chair dirigintele fiind acela care a spus de luni cum a intrat in clasa ca ne-a vazut mai uniti, pe uni dintre noi i-a bucurat acest gand, pana la urma asta uramareste el sa fim uniti mai ceva ca si o clasa – o familie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: