Fără medii din liceu la admiterea în facultăţi

Admiterea în facultăți se va face după noi criterii, din anul universitar 2012-2013. Mediile din liceu nu vor mai putea fi folosite, a precizat într-o conferință de presă, ministrul Educației, Cătălin Baba.

Acesta a spus că universitățile vor fi încurajate să reintroducă probe scrise sau orale la admitere. Va fi stimulată și folosirea rezultatelor de la Bacalaureat drept criteriu, în condițiile în care „a existat un bacalaureat riguros, iar în acest an dorim unul la fel”.

Baba a argumentat că mediile din liceu nu sunt suficient de relevante, având în vedere că se păstrează diferențe mari de la un liceu la altul: „Un 10 la un anumit liceu poate însemna doar 8 la altul”, a explicat el.

„Trebuie să recunoaştem că există această diferenţă. Ne bazăm pe un bacalaureat corect, a cărui notare este identică în toate unităţile de învăţământ”, a adăugat Baba.

Până în momentul de față, admiterea s-a făcut, în multe cazuri, pe baza unui dosar care cuprindea rezultatele obținute în cei patru ani de studiu. Ordinul de ministru cu privire la admiterea în învăţământul superior de licenţă pentru anul universitar 2012-2013 a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 martie

One comment

  1. Yoyonuta Ioana

    numa in “romanica” vorba unei profesoare vezi asa ceva… sa se schimbe o lege de peo zi pe alta.. bine ca nu ne-a spus inainte de bac. nu ma indigneaza atat de mult faptul ca mediile nu conteazA( adica ii totuna ca teai strofocat putin in liceu sa scoti o medie si ai invatat cu a trece prin liceu ca rata prin balta) cat faptul ca sunt elaborate fara putin judecata si consimtamant.. legi de pe azi pe maine.. daca tot doreau sa shcimbe modalitatea de intrare puteau foarte bine sa faca asta la incepului anului pentru ca elevi sa aiba timp sa se pregateasca pt acea noua admitere. de parca o nota la bacalaureat care cu siguranta fa fi la fel de corect ca in oricare alt an ar multt mai bine valoarea unui elev decat calificativele sale in 4 ani le liceu… la urma urmei ce trebuie sa facem.. succes celor care sunt acuma a 11a pentru ca sunt sigura ca in momentul in care vor da ei bacu se va shcimba din nou ceva cu putin timp inainte.. suntem generatii pe care fiecare “politician inteligent” isi pune in aplicare ideile fabuloase.;)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: