Colocviu de psihologie în studioul LOGO Paper! VIDEO

În data de 8 aprilie, un grup de studenți ai Facultății de Stiințe Socio-Umane, din cadrul Departamentului de Psihologie, au venit în studioul LOGO Paper, pentru a filma un podcast despre Învățare – autoreglarea învățării, factori motivaționali si factori strategici.

Inițiativa a venit din partea subsemnatului, Florin Mihocaș, fost elev al CN Onisifor Ghibu, în prezent student la Psihologie, în cadrul Facultății de Stiințe Socio-Umane Oradea, cu intenția de a promova imaginea LOGO Paper în rândul studenților prin intermediul acestui podcast, regizat, filmat și montat ca în vremurile când eram elev la Jurnalism în anii de liceu.

Foto: Florin Mihocaș

Au fost abordați factorii motivaționali în rândul elevilor, care determină implicarea acestora în actul de învățare, identificând trei categorii de factori: contextuali, personali și socio-culturali, fiecare cu subcategoriile sale.

În ordine, au vorbit Adriana Balog despre Procesul învățării autoreglate, Laura Verdeș despre Modelele de învățare, subsemnatul despre Factorii motivaționali, Naomi Gavriluț și Paula Rebeca despre Factorii Strategici, iar Andreea Păcurar despre Antrenamentul abilității autoreglatorii la elevi.

Pentru mai multe sfaturi utile despre cum poți să-ți îmbunătățești abilitățile de învățare
sau dacă întâmpini probleme în acest sens, te invităm să urmărești integral podcast-ul.

Referitor la noua locație a studiolui LOGO Paper, studenții Facultății de Stiințe Socio-
Umane Oradea s-au arătat plăcut impresionați de acesta, felicitând implicarea cadrelor didactice
în amenajarea lui, ca și implicarea elevilor de la Jurnalism în dezvoltarea actualului spațiu și a
platformei unde-și publică articolele, mulțumind totodată profesorului de jurnalism, Nicolae
Ardelean, și direcțiunii colegiului pentru găzduire.

FLORIN MIHOCAȘ

FLORIN MIHOCAŞ

Leave a comment