LAURENȚIU: 60 de secunde în dialog cu Botezatu

În 5 februarie, magazinul Amavi, situat în Parcul Traian nr. 1 l-a avut ca oaspete pe cel mai cunoscut designer român, Cătălin Botezatu. Personal, întrucât aflasem de asta prin intermediul patronului Agenției MModels, domnul Marius Molan, am ținut să fiu de față la eveniment.

Domnul Botezatu s-a manifestat foarte prietenos față de mine si mi-a acordat un scurt interviu despre subiectul nostru favorit – ținutele și trend-urile. Am aflat de la acesta ca este reprezentatul in România al distibuitorului de ochelari de lux Koptic, ceea ce explica faptul ca purta si la interior, nu doar la exterior, ochelari ai acestui brand.

Sursă foto: arhiva Laurențiu Gavrilaș

Cei aflați la eveniment s au bucurat si de o mica gustare din partea casei, constand in dulciuri si produse de patiserie.

Iată un scurt video realizat cu acesta, care are deja peste 2.100.000 de vizualizări.

Cătălin Botezatu și-a început cariera în modă în anul 1984 ca manechin al casei de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu. În anul următor, a primit, la Frankfurt, titlul de Cel mai bun manechin al anului în Europa. A urmat cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor pe celebrul Gianni Versace, care și-a lăsat amprenta pe multe din viitoarele sale creații. Creatorul italian l-a ales să lucreze timp de șase luni în celebrele Ateliere Versace de la Milano.

La scurt timp după reîntoarcerea în țară, Cătălin Botezatu a devenit director de stil al casei de modă Europa din București, după care și-a înființat propria casă de modă, Delphinarium. Și-a deschis prima casă de modă în țară în 1996 și a lansat numeroase colecții.

Iar restul este istorie.

LAURENȚIU GAVRILAȘ

LAURENȚIU GAVRILAȘ

Leave a comment