NICOLE & GEORGE: Interviu cu NORBIKICKS, unul dintre cei mai mari reselleri din țară

După cum v-am promis, revenim cu un interviu pe care a avut amabilitatea să ni-l acorde NORBIKICKS, unul dintre cei mai importanți reselleri din România.

NORBIKICKS: La începutul clasei a VIII-a am văzut doi colegi care urmăreau pagini de resell și i-am întrebat ce sunt cu paginile acelea, după ce mi-au explicat am început să urmăresc și eu câteva pagini care vindeau adidași noi și uzați. Cred că mi-a atras atenția curiozitatea despre cum poți face bani din adidași uzați. Faptul că vedeam perechi pe care mi le doream de când eram mic și visam să le am și eu într-o zi m-a făcut să îmi doresc o carieră în această nouă industrie.

NORBIKICKS: În momentul actual cea mai valoroasă pereche pe care o dețin este o pereche de Air Force 1 Off White, care valorează 1000$ noi, deoarece sunt în colaborare cu un fost designer vestimentar foarte renumit, pe nume Virgil Abloh, care a decedat acum trei ani, iar după ce a decedat, le-a crescut prețul destul de tare.

NORBIKICKS: Lansările noi sunt postate pe pagini sau aplicații unde îți precizează data și ora lansării. Edițiile limitate de obicei le iau de la vânzători din Europa cum ar fi Italia, Germania, Grecia, deoarece în România nu prea se vând adidași ediții limitate sau care sunt pentru colecționari.

NORBIKICKS: Un sfat pentru cineva care dorește să se apuce de resell ar fi să strângă niște bani înainte de a se apuca și cel mai important să studieze piața și să încerce să învețe cum se verifică o pereche ca să nu fie contrafăcută.

NORBIKICKS: Adidașii se uzează fix după cum îi întreții și cum ai grijă de ei. Sunt o grămadă de soluții pentru curățarea adidașilor, soluții pentru impermeabilitate, există niște plastice care se numesc shield uri și se utilizează pentru a nu face cute / crease-uri în partea din față a adidașilor.

NORBIKICKS: Din păcate, am avut și experiențe neplăcute la cumpărare. De exemplu, fix când m-am apucat de resell, am luat o pereche de adidași contrafăcuți de Balenciaga, model Triple S Lego. Vânzătorul mi-a trimis poze cu o pereche originală și mi-a trimis o pereche care era fake / contrafăcut, pe vremea aceea nu știam să verific acest model de sneakeri și așa mi-am luat prima mea țeapă. Am avut însă norocul ca vânzatorul să îmi returneze banii.

NORBIKICKS: Perechea mea preferată a fost Jordan 1 High Travis Scott Mocha, care costă undeva la 1400 €. Am reușit însă să îmi achiziționez această pereche anul trecut. La momentul actual, îmi doresc foarte mult să achiziționez o pereche rară care este în colaborare cu Nike și Kanye West, aceștia fiind Nike Air 2 Yeezy Solar Red, care se găsesc in jurul prețului de 2500-3000€, preț la resell.

au consemnat NICOLE JUCA și GEORGE MEZE

Leave a comment