MARIA & NICOARĂ: Datoria fraților

Prison Break este un film serial american produs și difuzat pentru prima dată de televiziunea Fox pe data de 29 August 2005. Intriga serialului se învârte în jurul poveștii unui om încarcerat și condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o și a fratelui acestuia, care elaborează un plan complex pentru a-l salva de la pedeapsa capitală. 

Această narațiune descrie nenorocirile a doi frați confruntați cu lumea închisorii. Complotul se învârte în jurul diferitelor închisori în care vor fi închiși aceștia sau unele dintre rudele lor, precum și încercările lor de evadare succesive.

După moartea mamei lor, Lincoln a devenit tutorele legal al lui Michael. A rămas într-un centru pentru tineri delincvenți.

Când Michael avea 18 ani, Lincoln a împrumutat 90.000 de  dolari de la Crab Simons pentru a plăti educația universitară a lui Michael, spunându-i că este partea sa din asigurarea de viață a mamei lor. De fapt, nu exista nicio asigurare de viață, iar acești bani sunt începutul evenimentelor care au condus în cele din urmă la condamnarea la moarte a lui Lincoln.

Lincoln Burrows, mic mafiot, este acuzat pe nedrept de uciderea fratelui vicepreședintelui Statelor Unite, el este reținut în penitenciarul de stat Fox River, în așteptarea execuției. Fratele său, Michael Scofield, un inginer talentat, convins de inocența sa, îl va ajuta să scape înainte de data crucificării. Pentru aceasta, Michael își tatuează planurile închisorii pe piept, brațe și spate, apoi comite un jaf pentru a fi închis acolo la rând. Odată închis în Fox River, Michael va căuta să scape în compania fratelui său, folosind planurile pe care le tatuase pe corp.

După evadarea lor, Michael și Lincoln sunt căutați nu numai de polițiști, ci și de agenții Cartelului, o organizație secretă din spatele conspirației care l-a adus pe Lincoln la condamnarea la moarte. Fuga lor îi duce în Panama, unde Michael este arestat de poliția locală și reținut în penitenciarul Sona, unde deținuții au fost lăsați să se descurce singuri de când a izbucnit o revoltă acolo. Ulterior, el a fost ținut în închisoarea Ogygia din Yemen, în timp ce războiul civil se dezlănțuia în zona înconjurătoare. În ambele cazuri, Lincoln, lăsat afară, îl va ajuta pe Michael să scape, cu sprijinul mai multor prieteni sau aliați ai circumstanțelor întâlnite anterior în Fox River sau în timpul alergării lor.

MARIA ANCA, NICOARĂ LAURENȚIU  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: