TRUPE DE ELITĂ 2023: Încearcă să faci ceva nemaipomenit!

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2022-2023.

CITIȚI ÎN CONTINUARE OPINIA ALESIEI DAN, ELEVĂ ÎN CLASA A VII-A F, CLASA PROF. DIANA LASLĂU, CALIFICATĂ LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ, PROFESOR ÎNDRUMĂTOR MELINDA BOROȘ.

Îmi place limba engleză de când mă ştiu. Dintotdeauna mi-a plăcut această limbă, dar mi-am descoperit pasiunea pentru ea în timpul pandemiei din anul 2020, atunci când a început carantina. Fiind nevoită să stau în casă, îmi ocupam timpul liber jucând jocuri on-line sau uitându-mă la filme şi seriale în engleză, cu ajutorul cărora am reuşit să înţeleg mai bine această limbă.

Un alt element care consider că mi-a deschis ochii înspre pasiunea mea este faptul ca această limbă unește oamenii de peste tot din lume, fiind cea mai cunoscută limbă de pe planetă.

Călătoria mea a început atunci când am descoperit pentru prima oară talentul meu la limba engleză. În clasa a IV-a ştiam să dau răspunsuri la întrebările adresate de către doamna profesoară de engleză Florina Dănilă mult mai rapid decât restul colegilor mei, fapt ce m-a făcut să realizez că aş putea avea un anumit talent în acest domeniu. De atunci, încerc să dau tot ce pot pentru a fi printre cei mai buni la această materie, deoarece sunt convinsă că pot să excelez.

Anul acesta, însă, când profesoara mea de limba engleză a informat clasa despre olimpiada ce urma să aibă loc, am fost determinată să particip și poate chiar să mă calific la etapa județeană. Inițial, am fost sigură că nu voi avea șansa să mă calific și la etapa națională, dar am avut o surpriză extraordinară atunci când am aflat că m-am înșelat.

Deşi consider că sunt bună la această materie, ştiu că trebuie să mă pregătesc în plus pentru a reuși să realizez ceva deosebit. Înainte să particip la olimpiadă, nu acordam foarte mult timp pregătirii pentru limba engleză. Dar, odată cu calificarea mea la etapa județeană, am început să mă pregătesc mai intens alături de profesoara mea de limba engleză, care și-a dedicat o mare parte din timpul său pregătirii mele și a altor colegi calificați, făcând ore de pregătire împreună cu noi de cel puțin cinci ori pe săptămână. Pe lângă pregătirea mea la școală, m-am pregătit chiar și acasă, în timpul meu liber.

Consider că, pregătindu-mă pe cont propriu, am înțeles și mai bine ceea ce trebuia să știu.

Rezultatul meu se datorează mai multor factori, precum ar fi munca din greu pe care o consider ca fiind aproape 40% din motivul pentru care am reușit să ajung la rezultatul respectiv. Desigur, pe lângă muncă se mai află și talent, care pot spune că ocupă în jur de 20% din reușita mea. Munca și talentul nu sunt destule pentru a excela, bineînțeles. Pe lângă acestea trebuie să existe atât motivație, cât și automotivație. Cred că 25% din motivul atingerii performanței mele se datorează faptului că oamenii din jurul meu au crezut în mine și m-au motivat să realizez un lucru deosebit, iar restul de 15% vine din faptul că și eu am crezut că pot.

Cu siguranță că meritul nu ar trebui să fie doar al meu, deoarece singură nu aș fi reușit să ajung la acest rezultat. Aș dori să-i mulțumesc doamnei profesoare de limba engleză pentru faptul că m-a ajutat și mă ajută în continuare să-mi ating cel mai mare potențial și că mă încurajează să dau tot ce pot. Dumneaei îi datorez o mare parte din reușita mea și tot dumneaei îi voi fi mereu recunoscătoare pentru faptul că am ajuns atât de departe.

Mereu am fost o elevă silitoare, indiferent de materie. Recunosc că prefer unele materii, cum ar fi limba engleză, dar acest lucru nu m-a oprit din participarea la alte olimpiade sau concursuri școlare. Din nefericire, anul acesta am reușit să particip doar la olimpiada de limba engleză, chiar dacă mi-aș fi dorit să fiu în stare să iau parte și la alte olimpiade, cum am făcut și în anii precedenți. Anul trecut, de exemplu, am participat la olimpiada de matematică, faza județeană.

Pentru a reuși, ai nevoie de un lucru foarte important: determinare. Fără determinare nu cred că aș fi reușit să ajung la acest rezultat. Pot spune că nu doar determinarea mea m-a ajutat să ating un punctaj mare, ci și munca depusă de mine în ultima perioadă. Am muncit din greu pentru mult timp, uneori simțindu-mă chiar copleșită de efortul depus. Dar, într-un final, toate orele petrecute rezolvând subiecte de olimpiadă și exerciții și-au împlinit scopul.

Dacă ești cu adevărat pasionat de limba engleză, cred că poți întotdeauna să ajungi la rezultate excepționale. Muncind din greu și dedicându-ți o mare parte din timp acestei materii, vei reuși cu siguranță să obții un punctaj deosebit. Trebuie doar să-ți dai silința.

Timpul meu liber este limitat, deoarece școala îmi ocupă majoritate din zi. Dar asta nu înseamnă că nu am deloc timp liber. De obicei, când am câte o oră liberă, mă relaxez, uitându-mă la diferite filme sau seriale la televizor.

Am mai multe hobby-uri, dar cel mai mult mă dedic dansului. Practic dansul de foarte mulți ani chiar la echipa de dans a școlii noastre, Logo Dance. Văd dansul ca un fel de a mă exprima, ceea ce consider că este unul dintre motivele pentru care acesta este hobby-ul potrivit pentru mine. Împreună cu toată echipa, particip la concursuri de dans peste tot în țară, iar uneori chiar și peste hotare.

Deși sunt foarte pasionată de limba engleză, știu sigur ca nu voi urma o carieră în acest domeniu. Pe lângă această limbă, am alte pasiuni pe care aș dori să le urmez. Dintotdeauna mi-a plăcut desenul. Uneori, când mă plictisesc, creez mici schițe ale unor oameni, animale, obiecte sau tot felul de alte lucruri. Pe lângă plăcerea mea pentru desen, mereu am fost fascinată de arhitectură și de schimbarea acesteia în decursul anilor. Din aceste două motive doresc, în momentul de față, să devin arhitect. Cred ca mi-ar face plăcere să-mi imaginez diferite clădiri și să le văd aduse la realitate.

Etapa națională a olimpiadei de limba engleză se va desfășura în incinta Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, în doua probe: cea scrisă și cea orală. Proba scrisă va avea loc pe data de 10 aprilie și va dura două ore, fiind urmată de proba orală din următoarea zi. Deși olimpiada va avea loc pe durata a două zile, voi sta în orașul Cluj-Napoca în perioada 9-13 aprilie pentru a participa și la alte activități precum gala de deschidere și festivitatea de premiere.

Niciodată nu am crezut că mă voi califica la etapa națională a acestei olimpiade, așa că sunt foarte mândră de mine pentru rezultatul obținut. Cu această mândrie voi reprezenta colegiul nostru la olimpiada ce urmează și sper din tot sufletul că voi reuși să fac toți elevii și profesorii acestei școli la fel de mândri precum sunt eu. Sunt conștientă că este o mare responsabilitate și promit să dau tot ce pot în cadrul acestei olimpiade,

Într-un final, aș dori să mai adaug ceva: totul e posibil dacă crezi că poți. Acum câteva luni nu aș fi crezut că e posibil să mă calific la etapa națională a acestei olimpiade, dar, totuși, am făcut-o. Dacă nu încerci să realizezi ceva nemaipomenit, nu vei ști niciodată dacă ai fi putut reuși!

ALESIA DAN

ALESIA DAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: