DARIUS & IONUȚ: Elevii antrenați de prof. Laslău sunt campioni județeni la fotbal

Nu doar elevii de liceu au rezultate remarcabile la Colegiul Național Onisifor Ghibu. De câteva zile, echipa de fotbal antrenată de dl prof. Valeriu Laslău, alcatuită din elevi de ciclul primar, și-a spulberat adversarii, pierzând un singur meci.

Micuții sunt astfel campioni județeni, iar dl Laslău ne-a acordat un scurt interviu, cu privire la parcursul echipei domniei-sale.

Sursă foto: arhiva personală Valeriu Laslău

Am aflat că echipa școlii, formată din elevi de clasa a III-a și a IV-a, a avut de parcus patru etape pentru a ajunge la faza zonală. ˜„În prima etapă, în faza grupelor, am câștigat două meciuri și ne-am calificat la faza municipală. Am jucat împotriva școlilor Avram Iancu, Generală 16 și Pedagogic, am câștigat toate cele trei meciuri și ne-am calificat la faza interjudețeană, care a fost la Marghita. Am castigat cu Marghita și am pierdut cu Valea lui Mihai, dar ne-am calificat la faza județeană. La finala județeană au participat echipele claselor III-IV din Beiuș, Ștei. Valea lui Mihai și CN Onisifor Ghibu. Am obținut trei victorii, care ne-au asigurat câștigarea fazei județene și accederea la faza zonală transilvaneană, care se va desfășura în 3 mai la Zalău”, ne spune prof. Laslău.

Scorurile din meciurile de la faza județeană au fost următoarele: 1-0 cu Valea lui Mihai, 5-0 cu Ștei, 3-0 cu Beiuș. Cel mai bun jucător al turneului a fost Ianis Pop, din clasa a IV-a B.

L-am întrebat pe interlocutorul nostru care sunt dificultățile antrenării unor elevi de ciclu primar, comparativ cu elevi mai mari. „Nu există dificultăți; inconstanța poate fi o problema de la meci la meci a copiilor, dar fiind niște copii foarte bine pregătiți, nu au avut aceste probleme”.

Cât privește programul de antrenament, copiii au trei antrenamente pe săptămână, care se desfășoară la mai multe cluburi din oraș. Micuții reușesc să împace foarte bine fotbalul și școala, având rezultate foarte bune și la învățătură.

Sursă foto: arhiva personală Valeriu Laslău

Următorul obiectiv îl constituie faza zonală, unde va participa câștigatoarea din fiecare județ din nord-vestul țării, după care va urma etapa națională, unde va merge o echipă. Sperăm să se califice echipa antrenată de dl prof. Laslău.

Micii fotbaliști care joacă sub culorile Ghibu provin din clasele a IV-a B (prof. înv. primar Fulop Adelina), a IV-a D (prof. înv. primar Iuliana Kocsis) și a IV-a A (prof. înv. primar Brîndușa Pintean).

Echipa dlui prof. Laslău este formată din următorii: Judea Denis IV A, Opriș Eduard IV B, Secară David IV D, Vaiaș Luca IV D, Corman Stelian IV A, Capotă Luca IV B, Boldis Ștefan IV B, Pop Ianis IV B, Burduja Alex IV A, Burduja Victor IV A, Iancu Darius IV B, Purdea Ioan IV D.

DARIUS RAD, IONUȚ MIHALI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: