ALISIA: Erasmus+. Încă un plus pentru colegiul nostru

Așa cum v-am promis, am revenit cu activitățile din ultima zi a proiectului Erasmus.

Ultima zi a debutat cu un joc de quiz pe tema naturii. Echipele din jocul de quiz au fost mixte, fiecare elev-gazdă făcând  echipă cu elevul găzduit. Câștigătorii acestui concurs au fost Aris Dejeu din XI B și Ezequiel Crespo Contreras din Spania, aceștia având posibilitatea să-și aleagă materialul pentru task-ul următor. 

Următoarea provocare a constat în scrierea unor mesaje pe tema naturii, care ulterior au fost distribuite elevilor din școala noastră.

În a doua parte a zilei, dna prof. Dana Marinău, alături de câțiva elevi din clasele primare, le-au prezentat musafirilor noștri dansurile tradiționale românești, urmând ca mai apoi să invite toți participanții la dans. Elevilor
străini le-a plăcut foarte mult această activitate, ba chiar mai mult, fetele venite din Italia ne-au învățat și ele la rândul lor câteva dansuri tradiționale din țara lor. 

După aceste momente artistice, elevii străini au fost foarte încântați să planteze flori și copaci în curtea școlii, alături  de elevii din comitetul ECO ai Colegiului  National Onisifor Ghibu.  La finalul acestei zile, elevii și profesorii implicați în această mobilitate au fost felicitați pentru tot efortul depus și au primit diplome. 

Am participat pentru prima dată într-un astfel de proiect. Înainte de începerea proiectului, aveam  emoții mari, pentru că oarecum îmi era teamă de ceea ce urma să se întâmple – colegi noi, profesori noi, comunicare într-o altă limbă și nu știam dacă o să mă ridic la nivelul exigențelor programului. Acum pot spune că a fost minunat și programul, și oamenii pe care i-am întâlnit. Am învățat o grămadă de lucruri noi care sigur îmi vor folosi pe viitor.

Recomand cu cea mai mare căldură viitorilor participanți să se implice activ în astfel de proiecte, deoarece vor avea doar de câstigat din punct de vedere personal, profesional și cultural. 

Felicitări dnei prof. Lucia Cighir pentru toată implicarea!

ALISIA UNGUR

ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: