Experiența mea în Tenerife

Am avut ocazia să petrec o săptămână în luna octombrie în Tenerife, într-o mobilitate a proiectului Erasmus+ Feeling Blue? Go Green!, alături de alți șase colegi și patru profesori ai Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea.

Tenerife este cea mai mare insulă a arhipelagului Canare, situată în Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 km, o lățime de 50 km și o suprafață de 2.034 km². Insula Tenerife este un paradis pentru turiști si o destinație de vacanță idilică, la fel cum a fost și pentru mine.

Într-adevăr este o insulă foarte frumoasă, la fel de frumoși și primitori fiind și locuitorii. Familia care m-a găzduit, m-a tratat asemenea unui membru de-al lor. Mi-a pregătit toate felurile de mâncare specifica insulei. Fructele exotice sunt la tot pasul, așa ca am încercat și fructele. Gazda mi-a prezentat marea majoritate a obiectivelor turistice din zonă, creându-mi o impresie nemaipomenită.

Sursă foto: arhiva personală Ana Roșoga

Aceasta experiența mi-a îmbunătățit cultura generală, de exemplu: am văzut cel mai mare și cel mai vechi exemplar viu de Dracaena (arborele dragonului) având o mie de ani, păduri de pin de Canare, păduri de dafin, un vulcan de peste 3.000 metri altitudine, plaje cu nisip negru, faleze de bazalt negru, piațete albe, mici și cochete în orășele mici, de-a lungul țărmului Atlanticului. Adâncurile Oceanului Atlantic întâlnesc aerul cald de pe coasta Marocului, creând locul perfect pentru observarea balenelor chiar lângă Insulele Canare. Ei bine, am avut ocazia de a profita de aceasta experiența de neuitat.

Pe lângă numeroasele atracții turistice văzute, în Tenerife am legat prietenii și am avut un schimb de experiență de neuitat. Cu siguranța este începutul unei prietenii de lungă durată.

ANA ROȘOGA, X D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: