VLAD & RAREȘ: Din ordinul Peaky Blinders

Sunt atât de multe filme pe Netflix încât poți sta zeci de ani, non-stop, lipit de ecranul televizorului. Peaky Blinders se numește, caută-l pe Netflix și vei găsi toate cele șase sezoane suculente din toate punctele de vedere.

Ca o mică introducere, peaky se numește acea șapcă cu cozoroc scurt pe care o poartă irlandezii sau englezii. Blinders vine de la faptul că în acel cozoroc mic se puneau lame de ras, iar șapca propriu-zisă era folosită pe post de armă în bătăile dintre găștile din Birmingham în special, acolo unde are loc o mare parte din acțiunea filmului.

Serialul este filmat chiar într-o fabrică veche din Birmingham, de aceea decorul arată atât de bine și de realist. Costumația este specifică perioadei anilor 1919 și toate detaliile fac ca acest serial să fie și atât de popular. Doar nu credeai că vorbim despre unul de duzină la care să sforăi deja la primul episod…

Noi l-am prizat pe parcursul a câteva weekend-uri mai liniștite, dar este genul de serial pe care îl aștepți cu sufletul la gură, fiecare episod nou, în fiecare săptămână.

Așadar, spor la vizionat și lasă un comentariu și aici, dacă l-ai văzut deja, și spune-ne ce impresie ți-a lăsat.

Regizori: Otto Bathurst, Tom Harper, Colm McCarthy

Personaje: Tommy Shelby (Cillian Murphy), Arthur Shelby (Paul Anderson), Polly Gray (Helen McCrory), Chester Campbell (Sam Neil)

Anul apariției: 2013

VLAD PAUL, RAREȘ VERE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: