DARIA: Când lumea s-a oprit în loc

Autoarea acestui roman este Agnes Martin-Lugand, care a mai scris și Îmi pare rău, sunt așteptată, Viața e ușoară, nu-ți face griji și Fericirea îmi scapă printre degete, dintre creațiile ei acestea fiind cele care au apărut și la Editura Trei.

Agnes s-a dedicat scrisului după ce a lucrat ca psiholog timp de șase ani, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, fiind primul roman publicat de aceasta pe Kindle Amazon, în decembrie 2012. Creația ei a fost rapid remarcată în mediul literar virtual astfel, romanul a cunoscut un succes uriaș, fiind tradus în mai multe limbi, precum spaniolă, italiană, poloneză, turcă și română.

DARIA FERICEL

Am citit două cărți scrise de către această autoare, Oamenii fericiți citesc si beau cafea și Viața e ușoară nu-ți face griji fiind o serie. Ambele m-au impresionat și pe parcurs acestea mi-au stârnit diverse emoții.

Cartea începe cu moartea soțului și fetiței Dianei, iar această întâmplare o duce într-o groaznică depresie făcând ca tot ce o înconjoară să se oprească în loc, în afară de inima ei îndurerată, care continuă să bată cu încăpățânare. Felix, cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară în Paris, îi propune ca început pentru o nouă viață o călătorie. Diane acceptă și se refugiază de parte de lume, într-o așezare mică din Irlanda aceasta fiind o dorință mai veche a soțului ei. Aici, Diane reușește să vadă din nou lumea cu încredere printr-o întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn.

În a doua carte autoarea ne prezintă întoarcerea Dianei din Irlanda, care este foarte hotărâtă să înceapă o viață nouă la Paris. Cu ajutorul lui Felix aceasta redeschide cafeneaua literară Oamenii fericiți citesc și beau cafea, locul care îi renaște pace lăuntrică, devenind oaza ei de liniște. Aici îl întâlnește pe Oliver, un bărbat blând și atent, care îi înțelege reținerile provocate de evenimentele trecutului și refuzul ei de a deveni din nou mamă.

Această serie te face să trăiești atât suferință, cât și fericirea de a simți din nou și liniștea care vine odată cu acceptarea trecutului. Autoarea are talentul de a-și cuceri cititorii prin ceea ce scrie, iar acestea sunt câteva din motivele pentru care seria lui Agnes este una din preferatele mele.

Romanul a fost publicat pe 1 iulie 2016, după ce a trezit interesul Editurii Michel Lafon. Acesta a apărut pentru prima dată în Franța cu titlul Les gens heureux lisent et boivent du cáfe, având 176 de pagini. Romanul a fost tradus din franceză de către Carmen Otilia Spînu. Astfel, acesta a apărut și în limba română la Editura Trei cu prețul de 39.00 RON.

DARIA FERICEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: