ALESIA: Cu un pas înaintea autorităților

De cele mai multe ori în viață, suntem lipsiți de scurtături. Totul se întâmplă acum ori niciodată. Mori sau ești omorât. Dar este într-adevăr cel care omoară mai puternic? Sau cât de obosit psihic trebuie să fii ca să recurgi la această soluție?

Protagoniștii din Ghici cine moare primul de M.J. Arlidge, Sam și Amy, sunt suflete-pereche și vor să își petreacă restul vieții împreună. Însă totul se schimbă când cei doi sunt capturați și se trezesc singuri într-un subsol părăsit, fără cale de ieșire.

Torturați de spaimă, foame și disperare, tinerii îndrăgostiți au de făcut o alegere: unul dintre ei trebuie să moară.

Supraviețuitorul câștigă lupta cu soarta, dar se înscrie pe lista victimelor, care crește cu fiecare oră, povestea repetându-se la nesfârșit: doi ostatici, un singur glonț, doar unul va supraviețui.

Detectivul Helen Grace investighează fără oprire, pentru a pune capăt acestui supliciu care stârnește groaza și panica în orașul Southampton. Dar cine ar putea concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseși comit crima? Și cum își alege asasinul următoarea țintă?

Ghici cine moare primul este un roman psihologic pentru adolescenți, care ridică multe întrebări despre psihicul uman. Jocul macabru, starea alertă și povestea terifiantă scot în evidență faptul că întodeauna criminalul e cu un pas in fața autorităților.

Cartea a fost publicată în 2014 și a fost tradusă în limba română de Lucian Niculescu. Are 401 pagini si poate fi achizitionată cu 42 lei, de pe site-ul www.elefant.ro.

ALESIA FEHER

ALESIA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: