Fă cunoștință cu lumea liliecilor!

Prin intermediul dnei Erika Posmoșanu, muzeograf la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea, elevii și profesorii interesați de natură și biologie sunt invitați la un eveniment deosebit. Vineri, 30 septembrie 2022, de la ora 17.00, cu ocazia Nopții Cercetătorilor, se va derula un eveiment intitulat Incursiune în fascinanta lume a liliecilor, susținut de cercetător științific dr. Daniela Borda. „Va fi o conferință interesantă – promite dna Posmoșanu – cu o parte interactivă la final, când vom încerca să găsim liliecii din zona muzeului cu ajutorul  detectoarelor de ultrasunete”.

Evenimentul este organizat de instituția muzeală orădeană în colaborare cu Institutul de Speologie „Emil Racoviță” și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Cei curioși de o călătorie în lumea fascinantă a științei sunt invitați să descopere împreună cu dr. Daniela  Borda minunata lume a liliecilor. Dr. Borda va oferi diverse informații interesante referitoare la lilieci, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe această temă, pentru ca mai apoi să aibă loc, dacă vremea o va permite, și o parte experimentală sub forma unei plimbări în curtea muzeului pentru a vedea ce specii de lilieci sunt active în această perioadă, folosind detectorul de ultrasunete.

Dr. Daniela Borda face parte din echipa de cercetători a Institutului de Speologie „Emil Racoviţă” din Cluj încă din anul 1998 și este implicată în studiul chiropterelor, microbiologia, ecologia și protecția mediului subteran prin susținerea de activități de inventariere și cartare a speciilor și habitatelor de peșteră, evaluarea stării de conservare a speciilor și habitatelor de peșteră, monitorizarea impactului antropic în mediul subteran și stabilirea de măsuri de management pentru habitatele de peșteră.

Conferința se adresează atât copiilor, cât și publicului interesat de subiect și va avea loc în Sala de Conferințe a instituției muzeale, din Strada Armatei Române nr. 1/A.

Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!

Dna Erika Posmoșanu mai anunță iubitorii muzeului că s-a deschis pentru vizite și etajul II al instituției, cu expozițiile permanente de Istorie și Artă, cu exponate deosebite și instalații spectaculoase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: