DIANA: Învățare automată

Învățarea automată este o modalitate de a determina computerele să facă sarcini. În trecut, pentru a face orice, computerele se bazau pe instrucțiuni detaliate, pas cu pas, scrise de o persoană. Dar odată cu învățarea automată, computerele dobândesc noi abilități pe cont propriu, folosind exemple sau experiență.

Acest lucru face ca învățarea automată să fie o formă puternică de inteligență artificială – sau Artificial Intelligence.

AI este capacitatea unei mașini de a gândi sau de a învăța ca o persoană. Sistemele AI alimentează multe tipuri de mașini, de la smartphone-uri la roboți.

Există câteva tipuri de învățare automată. Cea mai comună este învățarea supravegheată. În această metodă, un computer este alimentat cu o mulțime de date de antrenament etichetate. De exemplu, se poate uita la multe fotografii cu câini. Fiecare fotografie poate fi etichetată cu rasa câinelui. Studiind acele fotografii, computerul învață cum arată fiecare rasă. Apoi, computerul poate alege rase de câini în fotografii noi, fără etichete. Cu cât computerul studiază mai multe date, cu atât își îndeplinește mai bine sarcina.

Un alt tip important de învățare automată este învățarea prin consolidare. Folosirea acestui tip de învățare este un fel de a-ți antrena câinele să facă un truc. Computerul învață să atingă un anumit scop prin interacțiunea cu mediul său. Când computerul face o alegere care îl apropie de obiectivul său, primește o recompensă virtuală. Prin încercare și eroare, computerul învață să facă alegeri mai bune.

Acest tip de învățare automată a ajutat computerele să stăpânească jocuri dificile precum Go și StarCraft II. De asemenea, a fost folosit pentru a învăța mașinile cu conducere autonomă cum să se deplaseze.

Învățarea automată a ajutat la crearea tehnologiei în jurul nostru. Acesta alimentează traducătorii de limbi și motoarele de căutare. Când serviciile dvs. de streaming vă recomandă emisiuni noi care v-ar putea plăcea, aceasta este învățarea automată la locul de muncă.

Sistemele de învățare automată organizează, de asemenea, postări în fluxurile de rețele sociale.

Ele chiar ajută la diagnosticarea bolilor. În multe privințe, puterea de rezolvare a problemelor a învățării automate transformă lumea.

DIANA SIMUȚ

DIANA SIMUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: