GEORGIANA: O piesă muzicală făcută în 24 de ore cu Andrei Tudor

După cum ne-a obișnuit, la Enjoy Music Oradea s-a mai organizat un masterclass, însă de data aceasta alături de un mare compozitor.

În perioada 13-15 mai 2022 am avut ocazia să învăț lucruri esențiale de la maestrul Andrei Tudor, legate de compoziția muzicală.

Provocarea acestui masterclass a fost să compunem noi, elevii Enjoy Music prezenți, o piesă de la zero, melodie și versuri, în 24 de ore, sub îndrumarea lui Andrei Tudor. Compun piese de ceva timp și pot spune că această experiență a fost cu adevărat importantă. Nu am avut limite sau idei impuse, singura cerință era să ne dăm drumul la imaginație; și asta am și făcut.

ANDREI TUDOR

În 24 de ore am reușit să compunem o piesă muzicală în întregime, prin care ne exprimăm sentimentele față de lucrul care ne unește: muzica. Piesa este intitulată Hai, cântă cu noi!, muzica este făcută de elevii Enjoy Music și Andrei Tudor, iar versurile sunt scrise de Natalia Bendre, Rebeca Moje și subsemnata, Georgiana Caba. A fost un proces foarte interesant și distractiv să compun versurile piesei alături de colegele și prietenele mele. Am scris neîntrerupt și am lăsat pe partitură doar cele mai bune, reale și inspirate versuri.

După ce s-a terminat de compus piesa, a venit următoarea etapă – împărțirea ei, astfel încât fiecare artist să aibă o parte solo, urmând ca refrenul să fie cântat împreună. Pasul final a fost acela de a înregistra piesa în studio-ul Enjoy Music, sub îndrumarea profesorului Ovidiu Lazăr și a compozitorului Andrei Tudor.

Subsemnata, alături de maestrul Andrei Tudor

Toate aceste activități au reușit să fie finalizate în doar două zile. A fost multă muncă, dar și distracția a fost pe măsură.

Despre Andrei Tudor aș avea foarte multe lucruri de spus, având în vedere că am cântat alături de acesta pentru prima dată anul trecut în cadrul turneului muzical Colindăm, colindăm iarna – Seară caritabilă de colinde pentru suflet, dar cel mai important ar fi acela că este un muzician excepțional și un om foarte cald. Este un adevărat profesionist din toate punctele de vedere. Totodată, la acest masterclass pot spune că a avut foarte multă răbdare cu noi, a lucrat cu fiecare în parte și s-a apropiat de noi într-un timp foarte scurt.

La finalul masterclass-ului a avut loc un spectacol pentru părinți, unde s-a cântat în premieră piesa Hai, cântă cu noi!, live, de către artiștii Enjoy Music.

A fost o adevărată onoare să compun alături de maestrul Andrei Tudor.

GEORGIANA CABA

GEORGIANA CABA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: