Netflix mai scump?

Netflix și alte servicii de streaming, precum Amazon și Disney, vor fi taxate în Danemarca cu 6% din veniturile obținute. Măsura este justificată prin nevoia de a sprijini producția TV locală și ar putea fi preluată în alte țări din spațiul comunitar. Gigantul Netfix din lumea serviciilor de streaming video atestă o scădere a numărului de abonați, astfel că în trimestrul I din 2022 vorbim despre peste 200.000 de utilizatori care au decis să își închidă abonamentul.

Există și estimări sumbre pentru următorul trimestru al anului, Netflix așteptându-se ca în perioada de 3 luni să piardă până la 2 milioane de abonați.

În prezent, serviciul de streaming numără aproximativ 222 milioane de abonați, fiind în continuare lider pe această piață, dar lucrurile încep să se clatine. Potrivit oficialilor companiei, motivul din spatele acestor scăderi este pus pe seama pandemiei Covid-19 care s-a terminat. Vorbim despre creșterea uriașă de abonați din perioada 2020-2021 atunci când lumea stătea în casă din cauza restricțiilor, mulți au decis să își facă un cont Netflix, cont la care au început să renunțe pe măsură ce majoritatea țărilor au declarat pandemia terminată și activitățile, turismul revin la normalitate.

Acum publicul are alte activități la dispoziție și nu mai văd util un asemenea abonament. Desigur, este unul dintre motivele de pe listă, la care se mai adaugă și celelalte servicii de streaming la care unii utilizatori au migrat.

O altă cauză pentru care utilizatorii aleg să renunțe la abonamentul Netflix este majorarea costurilor, astfel că după scumpirea din ianuarie s-au înregistrat peste 600.000 abonamente închise în SUA și Canada.

Netflix speră să crească veniturile și prin schimbarea fenomenului de împărțire a contului, astfel că vrea să taxeze extra pentru fiecare utilizator/profil în parte asociat abonamentului. Potrivit platformei de streaming, există aproximativ 100 milioane de gospodării care folosesc Netflix având un abonament la comun.

Netflix vrea să îmbunătățească toate aspectele platformei sale pentru a ține publicul fidel și începe prin îmbunătățirea ofertei de conținut și a recomandărilor. Se dublează eforturile pentru conținuturile exclusive, iar rețeaua nu exclude un abonament mai ieftin cu reclame pe viitor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: