IONUȚ: Un nou corp de școală în cartierul Nufărul

În conferința de presă susținută joi, 26 mai 2022, domnul Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a anunțat construirea unui corp de clădire în cartierul Nufărul. Acesta va dispune de aproximativ 50 de săli de curs, din care 22-23 de clase pentru învățământul primar, iar restul pentru învățământul gimnazial.

„Avem anumite probleme cu învățământul primar și gimnazial din zona Nufărul – Cantemir, având în vedere dezvoltările din ultimii ani. Sunt multe clase care, de multe ori, nu pot funcționa în clădirile școlilor și funcționează în clădirile altor instituții sau elevii sunt obligați să învețe în două schimburi, ceea ce nu este normal. Am identificat un teren de aproximativ 10.000 de mp în zona străzii Tompa Mihály. Tot în zonă, va fi construită cel puțin o creșă, prin programul Companiei Naționale de Investiții”, a punctat primarul Florin Birta.

De menționat că a fost finalizat studiul de fezabilitate, cu indicatorii tehnico-economici, respectiv coridorul de expropriere pentru noua investiție.

Suprafața desfășurată propusă va cuprinde: sală de mese cu o capacitate de 150 de persoane; laboratoare de informatică, fizică, biologie și cabinet de limbi străine; spații administrative; sală de sport, vestiare, bazin de înot.

„Cred că, la finalizarea investiției, problema sălilor de curs și problema școlilor din cartierele Nufărul, Cantemir și Grigorescu va fi rezolvată”, a declarat domnul primar.

Prof. Iulius Timar

Cât privește dinamica actualei școli din cartierul Nufărul, Colegiul Național Onisifor Ghibu, dl director Iulius Timar ne-a prezentat evoluția numărului de clase, la clasa pregătitoare. Astfel, în anul 2019 erau cinci astfel de clase, în 2020 șase, în anul școlar curent, 2021-2022, un număr de nouă clase, cu un efectiv total de 214 elevi, iar din toamnă, în anul școlar viitor, 2022-2023, Colegiul Ghibu va avea zece clase la nivelul clasei pregătitoare, reunind 249 de elevi, ne spune prof. Timar.

IONUȚ DUȘE

IONUȚ DUȘE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: