ARIS: Jujutsu Kaisen 0 își face apariția și în cinematografia română

Pe scurt Jujutsu Kaisen este un anime făcut după manga-ul cu același nume, care și el la rândul lui este adaptat după light novel.

Ce este Jujutsu Kaisen?

În această lume este vorba de invazia blestemelor care sunt născute din sentimentele negative ale oamenilor asupra anumitor locuri, unde sunt și omorâți de către ele, iar pentru a menține echilibrul s-au format școli de vrăjitori jujutsu unde se învață despre blesteme și cum să le exorcizeze.

Avanpremieră în țara de origine a fost pe data de 24 decembrie 2021, iar în România a fost pe data de 20 mai 2022.

Yuta Okkotsu

Yuta este un tânăr de înălțime medie, cu părul negru, dezordonat și ochi de culoarea albastru închis. Limbajul corpului arată faptul că Yuta este foarte stresat. Poziția lui este neîncrezătoare și are pleoapele închise la culoare din cauza lipsei de somn.

Okkotsu în vârstă de 16 ani este personajul principal din acest prequel, dar nu și din serial, arătându-i trauma supremă din copilăria sa de acum 6 ani, unde și-a văzut prietena călcată de o mașină în viteză, din care a rezultat moartea ei. Copleșit de acest eveniment tragic, nu a putut accepta decesul și cu ochii țintiți pe cadavrul fetei, care se transformă încet, încet într-un blestem de grad special, se contopește cu el.

Anii treceau, iar pentru el singurătatea era cea mai bună soluție pentru a evita socializarea cu alte persoane din cauza blestemului său care se activează fără voința lui, convocând-o pe Rika, care era un monstru, până când a fost găsit de vrăjitorul suprem de jujutsu, pe numele lui, Gojo Satoru, care îl înrolează în școala de vrăjitorie.

Ajuns acolo, a fost clasificat ca unul dintre cei patru vrăjitori de grad special recunoscuți din Jujutsu High. În timp ce era bântuit de spiritul răzbunător al lui Rika, Yuta a fost imediat înregistrat ca un grad special, datorită puterii imense a lui Rika, făcându-l cea mai recentă persoană care a primit acest clasament.

Suguru Geto

Geto este antagonistul în prequelul JJK 0, cât și în serialul JJK, care are o ura înnăscută asupra oamenilor care nu posedă abilități de vrăjitori jujutsu.

Suguru este un bărbat înalt și zvelt, cu părul lung și negru, parțial legat în spatele capului, în timp ce restul firelor îi cad pe spate. Are ochii mici, negrii și breton care acoperă ocazional ochiul stâng. Lobii urechilor sunt suficient de mari pentru a se potrivi cu cerceii circulari.

După cum ziceam, el ura nevrajitorii, de obicei referindu-se la ei drept „maimuțe”. El simte că vrăjitorii sunt rasa superioară și următoarea etapă de evoluție a umanității. Era înmulțumit și extrem de condescendent față de oamenii normali, folosind personaje false pentru a atrage oamenii vulnerabili care erau blestemați. El credea că maimuțele au doar două roluri în asocierea cu el, maimuțele care strâng bani și maimuțele care strâng blesteme.

Prin aceste acțiuni și idei este înfățișată ideologia acestuia de a crea o lume în care există doar vrăjitori.

Merită să te uiți la acest film?

Dacă ești un fan înfocat al poveștilor care au motive ulterioare complexe a unor acțiuni fără sens, cu siguranță!

ARIS DEJEU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: