ARIS: La 15 ani Florin creează universuri

Foarte mulți tineri din ziua de azi, dacă sunt întrebați în legătură cu o posibilă carieră viitoare, sunt destul de derutați. Există însă și adolescenți care nu doar că și-au descoperit deja talentul, dar au înregistrat deja succese notabile în domeniu.

Cu totii suntem pasionati de calculatoare si de gaming, dar sa-ti creezi propriul tau joc la 15 ani si sa ai deja o comunitate de pasionati ai jocului tau, acesta este cu adevarat o performanta notabila.

Sursă imagine: https://3.bp.blogspot.com

„Am 15 ani, ne spune Florin, sunt pasionat de jocuri virtuale, dar cu acest hobby am dezvoltat capacitatea de a programa si de a castiga bani din ceea ce fac. Jocul este bazat pe povestea anime-ului Naruto Shippuden. Sunt multe jocuri pe platforma Roblox in legatura cu acest anime, insa am reusit sa creez unul autentic si sa adun 1.500 de români, ceea ce mi se pare incredibil pentru un proiect realizat de mine, fara o echipa de developeri. Pentru că Roblox e o platforma mare, majoritatea jocurilor sunt facute de specialisti din alte tari si prin acest fapt ma mandresc cu acest joc si cu faptul ca sunt român.”

Florin este un elev ca oricare altul si a invatat programare la modul autodidact, reusind sa fie creatorul unei lumi fantastice din jocul pe care l-a denumit Shinoby Destiny.

Acesta ne-a acordat un interviu, dar doreste sa ramana anonim, din motive personale.

Care este factorul principal de motivatie pentru acest proiect?

Consider ca motivatia mea zilnica pentru a continua cu acest proiect este feedback-ul pozitiv pe care il primesc din partea jucatorilor, maturitatea, disciplina, punctualitatea si multi alti factori educativi pe care copiii o invata prin role-play.

Cum crezi ca va fi viitorul jocului peste doi ani?

Din punctul meu de vedere sunt intr-o evolutie continua in ce priveste programarea, sunt sigur ca acest joc cat si comunitatea va progresa frumos. Deci viitorul jocului este unul stralucit.

Mai ai in plan alte idei de jocuri?

Am foarte multe idei de jocuri insa vreau momentan sa ma bazez pe proiectul Shinobi Destiny, pana cand voi gasi persoana ce se va ocupa de administrare.

Cum ai strans atatia membri atat de repede?

Membrii se strang in functie de cunostintele celui ce vrea sa faca asta. Retelele de socializare sunt folosite intr-o proportie foarte mare de cei tineri, am analizat foarte mult această arie a retelelor de socializare, astfel am reusit sa le folosesc in favoarea mea.

Cum ai invatat sa programezi? Singur, cu tutoriale, sau te-a invatat cineva mai bun?

Am invatat de la un scripter ce nu lucreaza des cu platforma Roblox, insa este expert in majoritatea limbajelor de programare. Din punctul meu de vedere, tutorialele de pe Youtube sau alte platforme accesibile sunt inutile in acest domeniu.

Ai fost cumva abordat de producatori straini de jocuri pentru o eventuala colaborare?

Am fost căutat de mai mulți creatori de conținut pentru colaborari însă momentan îmi rezerv timpul proiectului meu.

In ce masura te-a ajutat informatica invatata in scoala sa creezi acest joc?

Din punctul meu de vedere, tehnologia avansează considerabil, însă școala nu pune foarte mult accent pe informatică. În gimnaziu și în liceu nu am adunat informații folositoare în acest domeniu.

În final, l-am rugat sa transmita un mesaj pentru elevii pasionati de informatica de la Colegiul National Onisifor Ghibu Oradea. „Sfatul meu pentru cei pasionați de informatică este să vă urmați visul, însă nu vă dedicați tot timpul acestei pasiuni. După cum știțim, suntem la o vârstă la care ne schimbăm des pasiunile și meseriile de viitor. Așa că nu neglijați școala și încercați să folosiți aceasta pasiune drept o alternativă.”

ARIS DEJEU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: