LAVINIA: Calea spre regăsire cu Liz

La 30 și ceva de ani, Liz Gilbert are tot ce își poate dori o femeie ambițioasă. Dar totuși e asaltată de îndoieli și panică.  

Atunci când inima ne trimite semnale de alarmă, trebuie neapărat să le ascultăm și să acționăm. Liz este căsătorită de mult timp dar nu se simte la locul ei, are un dezechilibru emoțional și se simte total pierdută.  După o lungă perioadă de gândire, ea își dă seama că nu mai poate continua așa. Aceasta decide să divorțeze, iar soțul ei, surprins de această decizie, se împotrivește și transformă divorțul într-un calvar. Pe durata divorțului, ea se îndrăgostește de un bărbat pe nume David. Deși are o atracție mare față de David și se iubesc, lui Liz încă îi lipsește ceva, pacea interioară…

Așa că Liz abandonează totul și pleacă de una singură pentru a se regăsi pe sine, decide să călătorească în trei țări importante pentru ea: în Italia pentru a învăța limba, în India pentru a medita și în Indonezia pentru că trebuia să revină cândva în Bali.

Prima oprire o face în Italia unde se bucură de frumusețea Italiei, învață limba cu ajutorul unor prieteni noi și gustă delicii culinare. În India, după multe ore de meditație și refugiu reușește să își găsească echilibrul interior. Prin apropierea de Dumnezeu își găsește pacea, liniștea și armonia, lucrurile pe care le căta de multă vreme. În Indonezia (Bali) încearcă să își reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se numește fericire, iar apoi își găsește marea dragoste.

Îl întâlnește pe Felipe, un bărbat mai în vârstă ca ea, dar care își păstrează sufletul tânăr. Acesta îi reamintește ce înseamnă să fie iubită și apreciată iar mai apoi încep o poveste de dragoste.

Multe fragmente din această carte m-au pus pe gânduri și am reflectat la propria mea viață. Citind această carte, începi o călătorie alături de Liz . Noi trebuie să învățăm că doar fiind în pace cu noi înșine vom reuși să fim fericiți și în relațiile cu ceilalți.

„Oamenii au tendința să considere fericirea ca un noroc care dă peste ei, ceva ce te va învălui, ca vremea frumoasă, dacă soarta îți surâde. Doar că fericirea nu funcționează așa. Fericirea e consecința propriului efort. Te lupți pentru ea, muncești pentru ea, uneori mergi până la capătul pământului în căutarea ei.  Trebuie să participi mereu la manifestările lucrurilor bune care îți apar în viață. Iar când atingi o stare de fericire, nu trebuie niciodată să lenevești, să renunți la a o menține: trebuie să te străduiești din răsputeri să înoți contra curentului, ca să fii veșnic în unda fericirii, ca să plutești mereu deasupra ei. Căci dacă nu faci asta, sentimentul lăuntric de mulțumire se va scurge încet-încet din tine. E ușor să te rogi când ai nevoie de ajutor, dar să continui să te rogi chiar și când criza a trecut e ca un proces de cicatrizare, care-și ajută sufletul să păstreze tot ce a reușit cu greu să dobândească.”

Mănâncă. Roagă-te. Iubește este scrisă de Elizabeth Gilbert și însumează 376 de pagini. O găsiți pe http://www.carturesti.ro, http://www.elefant.ro sau http://www.librex.ro

LAVINIA SABO

LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: