ARIS: Șase ani de la concept la ecranizare

Arcane este un serial animat plasat în universul League of Legends, un MOBA foarte popular în rândul jocurilor, fiind creat de compania Riot Games. Acest serial a fost dezvăluit în timpul sărbătoririi celei de-a zecea aniversări a jocului. În prezent este dezvoltat și produs de compania Riot Games și animat de Fortiche Productions din Paris, Franța.

Primul sezon al serialului a fost asteptat in 2020, dar a fost amanat pana in 2021, in contextul pandemiei COVID-19. Pe data de 3 mai 2021, a fost anuntat ca Arcane va avea premiera exclusiv pe platforma Netflix in toamna anului 2021, iar data lansarii primelor trei episoade a fost pe data de 6 noiembrie 2021.

Episoadele au fost lansate in cate trei acte, fiecare act este compus din trei episoade, iar episoadele dureaza aproximativ 40 de minute. Sezonul 2 din Arcane este in productie si este de asteptat sa aiba premiera dupa 2022.

Riot a mai lansat inainte de toate un videoclip muzical folosit la intro-ul serialului, creat de trupa Imagine Dragons, avand in prezent 79M de vizualizari pe YouTube.


Descriere
Bazat pe universul League of Legends, Arcane arata echilibrul delicat dintre orasul bogat si utopic numit Piltover si subteranul oras distopic si asuprit numit Zaun. Cunoscut in toata Runeterra drept „orașul progresului”, multe dintre cele mai stralucite minti ale lumii numesc aceste orase acasa. Pe parcursul serialului este inventata tehnologia Hextech, o modalitate prin care orice persoana poate controla energia magica, ameninta echilibrul lumii. Povestea urmareste originile a doi campioni emblematici jocului si puterea care ii va destrama. La fel ca jocul pe care se bazeaza, Arcane se adreseaza unui public 16+, din cauza unor subiecte de adulti.


Câteva personaje
Surorile Vi (Violet) si Jinx (Powder) sunt protagonistii din Arcane si sunt primii doi campioni care apar din League of Legends. Cu doua capete mai mare decat Jinx, aflam ca Vi este sora mai mare a lui Jinx.

Ekko, prietenul lor sau „baiatul care a spulberat timpul”, este vazut prima data in magazinul lui Benzo reparand pinionul lui ceas, ceea ce prezice abilitatile sale viitoare de a manipula timpul. Parul sau este alb inca din copilarie si este plin de energie si indrazneala.

Ca incheiere, recomand tuturor persoanelor sa se uite la acest serial, deoarece are o poveste captivanta care se petrece intr-un univers stiintifico-fantastic.

ARIS DEJEU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: