PATRICIA & SARAH: Semnul din zodiac

În zilele de azi, fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată afirmații de genul „Dacă ești Gemeni, ai două fețe” sau „Dacă ești Taur, ești capricios și rece” și de fiecare dată când deschidem radioul sau TikTok-ul, vedem cum horoscopul ne controlează stările și întâmplările din viitorul apropiat.

Cu toate că horoscoapele conţin informaţii contradictorii, arătând faptul că nu sunt decât un amestec de şarlatanie şi superstiţie, credinţa în astre a cuprins azi omenirea întreagă. Punctele negative ale acestora duc la discriminare între oameni.

Un punct negativ întâlnit cel mai des în societatea celor ce cred în horoscop este faptul că aceștia tind să-i judece pe oameni în funcţie de zodiile acestora, fără să fie interesaţi să îi mai cunoască cu adevărat. Oamenii nu sunt judecaţi individual, ci incluşi automat într-un grup, de la care se aşteaptă un anumit comportament, apărând astfel prejudecățile și având o reacție negativa cu privire la niște așteptări pe care aceștia nu le îndeplineau. Iar aceste prejudecăţi îi vor face pe oameni să caute, în mod special detaliile care să le confirme ideile, aşteptările.

Scopul credinței în horoscop este de a pune mai presus un mini-zeu, creat de oameni, decât Dumnezeu. Această credință deformează modul nostru de a fi, dar și relațiile pe care ni le formăm cu oamenii din jur, transmițând multă negativitate și lăsând latura negativă sau pozitivă care ne este reprezentată de zodia noastră.

Horoscopul e un soi de zeu în care oamenii cred pentru a nu-și asuma responsabilitatea propriilor vieți și pentru a avea siguranța că o entitate superioară are grijă de ei. De fapt, oamenii sunt mai mult decât o zodie care îi reprezintă.

PATRICIA SIMIONAȘ, SARAH POP

PATRICIA SIMIONAȘ și SARAH POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: