RAREȘ & ADRIAN: Serviciul militar obligatoriu?

Din 1 ianuarie 2007, în România stagiul militar obligatoriu se elimină și se creează un nou tip de armată, armata profesionistă, în care soldații sunt angajați prin trecerea anumitor probe bine alese. Astfel, dintr-un stagiu obligatoriu care exista până atunci, armata devine un loc de muncă în adevăratul sens al cuvântului.

În zilele de astăzi, din cauza noilor probleme din Ucraina, în rândul populației țării noastre a apărut o întrebare care începe să macine societatea românească: Oare o să mergem în armată?

La aceasta întrebare am obținut două seturi de răspunsuri de la două persoane de peste 18 ani, care sunt eligibile pentru serviciul militar., Erik Konyari și Sonia Baiduc.

Q&A

Erik și Sonia

Ce părere ai despre conflictul din Ucraina?

ERIK: Părerea mea este că este un conflict nefondat, care ne presează şi pe noi, deoarece ne aflăm la granița cu Ucraina.

Dacă ar începe războiul în Ucraina, consideri că frontul va ajunge până în România și ar putea afecta cumva existența noastră?

ERIK: Dacă planul rușilor este să meargă mai departe de granițele Ucrainei, atunci ne putem gândi la un posibil front și în țara noastră și consider că va afecta negativ viața noastră de zi cu zi.

Consideri că ar trebui să se reintroducă serviciul militar obligatoriu și, dacă ai putea, argumentează opinia.

ERIK: Consider că serviciul militar ar trebui să redevină obligatoriu, din cauză că noile generații au devenit foarte nepăsătoare, foarte nesubordonate și indiferente la ce se întâmplă în țara noastră. Consider că posibilitatea de a face armata obligatorie ar readuce respectul.

Ce părere ai despre conflictul din Ucraina?

SONIA: Consider că conflictul din Ucraina este unul politic, generat de dorința de a reface un imperiu.

Dacă ar începe războiul în Ucraina, consideri că frontul va ajunge până în România și ar afecta viața noastră de zi cu zi?

SONIA: Da, pentru că Rusia are reci relații cu Romania și consider că ar putea să fie o amenințare pentru traiul nostru de zi cu zi, dacă vor ajunge până la granița noastră.

Crezi că ar trebui să se reintroducă serviciul militar obligatoriu?

SONIA: Consider că serviciul militar ar trebui să redevină obligatoriu, deoarece orice bărbat ar trebui să fie pregătit să îşi apere ţara şi familia şi ar fi o bună lecţie de viaţă în devenirea lor din copii în adulţi.

Acest reportaj a fost făcut înainte de începerea conflictului din Ucraina. Suntem solidari cu statul ucrainean și dorim să se oprească acest conflict.

au consemnat RAREȘ BREDEAN și ADRIAN BĂLAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: