MEDINA: Inspirată de forța elementară a Terrei

Antonia, tânăra din Oradea care a publicat prima carte de machiaj din România și despre care am mai scris, ne surprinde acum cu  participarea la un concurs internațional de make-up, pe care l-a și câștigat, de altfel.

Antonia a acceptat să ne răspundă la câteva curiozități legate de noua ei izbândă.

Am întrebat-o cum a aflat de acest concurs, iar răspunsul acesteia a fost următorul: „Cunoșteam concursul de dinainte, pentru că am participat și la ediția din 2020, dar atunci nu am câștigat și mi-am dorit să încerc din nou, pentru a-mi demonstra evoluția.”

Sursă foto: arhiva personală Antonia Lestyen

Am rugat-o pe Antonia să ne vorbească despre această competiție, despre condițiile de înscriere și dacă înscrierea se face contra unei taxe.  „Pentru a te înscrie, a fost necesar să îți stabilești categoria – începător sau profesionist și să parcurgi două etape: semifinala și finala, în cazul meu. Pentru semifinală ni s-a comunicat o temă (The Ancestral Healing Power), pe baza căreia noi am creat un machiaj complet și am realizat trei fotografii pe care le-am trimis la jurizare, iar dacă acestea au întrunit punctajul necesar, a urmat calificarea în finală. Spre deosebire de semifinală, unde am trimis fotografiile cu machiajul, în finală am machiat timp de aproape două ore live pe Zoom, moment în care juriul urmărea lucrările și ne punea diferite întrebări. Participarea se face prin plătirea unei taxe de înscriere”.

Cât de familiară credeți că îi era Antoniei tema ediției? Aceasta a fost și curiozitatea mea, având în vedere că a reușit să câștige. „Nicio temă nu pot să spun că a fost familiară, pentru că atât cea din semifinală (The Ancestral Healing Power), cât și cea din finală (The Vengeful Spirit of Earth), au fost dificile și extrem de complexe, dar ambele au reprezentat o provocare pe care am dus-o la sfârșit cu succes.”

Interlocutoarea noastră ne-a explicat că finala concursului a constat într-o probă în care machiajul corespunzător temei primite trebuia să fie finalizat într-o oră și 45 de minute, folosind atât produse uzuale pentru make-up, cât și produse speciale pentru body-painting și efecte speciale.  

Am mai rugat-o să ne descrie machiajul pe care l-a realizat, machiajul câștigător, mai bine spus. „Chiar dacă a fost o temă foarte complexă și chiar dificilă, am vrut să transmit un mesaj cu impact prin conceptul pe care am ales să îl creez, concentrându-mă pe unul din efectele cele mai serioase ale acțiunilor omului asupra Pământului, și anume poluarea apei.”

Din juriu au făcut parte doi make-up artiști italieni și unul din Rusia.

A venit momentul să aflăm în ce a constat premiul pentru care concurenții au muncit cu atâta pasiune. „Premiul a constat în produse, accesorii și participări la cursuri oferite de sponsori.”

Antonia ne-a mai spus câteva cuvinte frumoase, explicându-ne ce a însemnat această experiență pentru ea: „Mă bucur nespus de mult că am participat din nou și că de data aceasta am reușit să câștig și, de fapt, că acest campionat mi-a dat ocazia să evoluez ca artist și să înțeleg cât de puternice sunt mesajele pe care le putem transmite prin artă!”

CONTACT

Instagram Antonia_Lestyan

Facebook   Antonia Lestyan

Urban Beauty Studio Oradea

MEDINA IGNA

MEDINA IGNA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: