ALEXANDRA & MAYA: Un serial destinat adolescenților

Euphoria este serialul pentru adolescenți produs de HBO despre care vorbește toată lumea! Producția este extrem de lăudată pe Internet, inclusiv de către vedete. Cu toate acestea, este un serial dur, disturbing pe alocuri și care prezintă o realitate crudă pe care din păcate o trăim. 

Serialul prezintă viața zbuciumată a unor adolescenți. Regizorul serialului a explicat că și-a dorit o producție care să explice nesiguranța și anxietatea specifică tinerilor și că ideea i-a venit tocmai din experiențele trăite de el. 

Povestea o are în prim-plan pe Rue, adica Zendaya. și încercarea ei de a reveni la o viață normală. Este dependentă de droguri și nu își dorește să renunțe la ele, dar este conștientă că familia ei suferă din aceasă cauză. Serialul este o luptă continuă între procurarea de droguri și reînceperea perioadelor de staying clean. În ajutorul ei apare fata cea nouă, Jules,cu care se împrietenește imediat. Pe parcursul serialului, Zendaya este protagonista și naratoarea unui serial tulburător, crud și nemilos. Pe lângă povestea ei, aceasta ne expune și trecutul celorlalte personaje, fiecare reprezentând o problemă specifică vârstei,cum ar fi orientarea sexuală, bullying, statutul social, concepția că nu ești îndeajuns de bun etc. 

Fiecare personaj din serialul Euphoria vine la pachet cu propriul său bagaj emoțional. Interesant este că deși Zendaya este protagonista serialului, fiecare personaj important are episodul său dedicat. Pe parcursul primului sezon, aflăm poveștile din copilărie și acest lucru ne ajută să le înțelegem mai bine comportamentul actual. Este modul serialului de a arăta efectul traumelor din copilărie asupra vieții de adolescent și ulterior, prezente și în viața de adult. 

Rue Bennet este o tânără dependentă de droguri. Serialul debutează cu ea întorcându-se de la rehab, unde a fost internată în urma unei supradoze care a lăsat-o înconștientă pe holul casei unde locuiește cu mama și sora mai mică. Deși la prima vedere poate părea tânăra cu cele mai mari probleme, pe parcurs veți înțelege că de fapt este unul dintre puținele personaje care ia decizii cu cap și care are capacitatea de a face rapid conexiunile între diferite situații pentru a desluși diferite mistere ale oamenilor din jurul său. 

Jules Vaughn este un personaj interpretat de Hunter Schafer. Este o tânără care pare să fie veșnic fericită și energică, dar de fapt are și ea traumele ei. Alege să ascundă greutățile din viață cu alcool, petreceri și nu îi este teamă să iasă cu tipi random. Este un personaj greu de citit. Nu am înțeles multe dintre deciziile ei, dar asta și fiindcă nu mă aflu în pielea ei. Jules este interpretată de Hunter Schafer. 

Nate este un personaj groaznic. Genul acela de om pe care îl veți urî din prima clipă în care îi veți vedea chipul pe ecran. În aparență este un tip masiv, popular și manipulator, dar în realitate este doar un copil speriat. Interesant este faptul că deși are o atitudine greșită față de toți cei din jurul lui, nu este un total douchebag cu iubita lui. 

ALEXANDRA SOANE, MAYA BERCEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: