Doar o reprezentare a existenței

Trăim într-o perioadă în care, cu fiecare zi ce trece, viața noastră obișnuită ia întorsături neașteptate, rutina și obișnuința de altădată fiind înlocuite de situații la care trebuie să ne adaptăm. Dar oare ce impact au aceste schimbări asupra noastră? Poate fi modificat atât de ușor stilul de viață obișnuit prin crearea unui avatar care să reprezinte existența unei persoane?

Se pare că această realitate nu ar fi atât de departe de noi, fiind preconizată în următorii doi – trei ani, după cum preciza Bill Gates într-o postare de pe blogul personal.

Astfel, avatarul digital ne-ar transporta oriunde în lume, făcând posibilă prezența noastră, chiar dacă ne-am afla acasă.

Eu consider că această schimbare ar avea efecte puternice asupra noastră, despărțindu-ne de realitate și provocând un dezechilibru în trăirea vieții normale. Ar însemna o modificare atât de mare pentru întreaga lume, încât nu cred că s-ar reuși sincronizarea fiecăruia dintre noi cu aceste mijloace, cel puțin nu într-un timp atât de scurt.

De asemenea, fără interacțiunea cu cei din jur, fără a putea experimenta direct tot ceea ce ar trebui să ne ajute să ne dezvoltăm ca persoane, ar crea un spațiu al necunoscutului și al incertitudinii, care pare să ne acapareze viața din ce în ce mai mult.

DELIA AVRAM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: