ELENA: Arome coreene acum și în Oradea

Oradea este un oraș frumos, ce s-a dezvoltat surprinzător de mult în ultimii ani. Diversitatea – din toate punctele de vedere – a avut o mare contribuție în acest sens. Dacă te întrebi ce mai lipsea, îți putem răspunde.

Cum pasiunea pentru genul muzical K-pop, anime-uri, limbile și tradițiile asiatice s-a tot răspândit în rândul nostru, noi aveam nevoie de un loc unde să ne regăsim și să putem achiziționa produse de acest fel.

Foto: Elena Igaș

Spre marea noastră bucurie, în data de 19 noiembrie a acestui an s-a deschis K-mart, un magazin alimentar coreean ce vinde dulciuri, băuturi alcoolice și acidulate, chips-uri, ceaiuri, mâncăruri congelate, sosuri, cosmetice, alge, albume si accesorii K-pop, toate acestea provenind din Asia.

Totul a început cu o familie de coreeni ce s-a stabilit în România acum mai bine de 16 ani, care a deschis primul magazin K-mart în Timișoara. După un an plin de succese, au decis să își extindă afacerea, la cererea clienților, în Oradea. Un factor favorizant a fost și faptul ca în orașul nostru nu aveam un astfel de magazin alimentar și putem spune că aveam nevoie de unul.

Orădenii au fost foarte deschisi în privința acestui magazin, aproape mereu când intram în K.mart erau cel putin doi sau trei oameni, daca nu era chiar plin magazinul. Personalul ne-a spus că au fost surprinsi, primesc multe întrebări referitoare la produse sau la magazin în sine, iar orădenii sunt foarte primitori.

Vorbind cu una dintre angajatele acestui magazin, Catrina Sabău, am reușit să aflam o poveste interesantă. Proprietarul a întrebat-o în Timișoara dacă nu cunoaște pe cineva dispus să se angajeze la noul K-mart din Oradea, odată ce acesta se va deschide, iar ea s-a mutat la noi în oraș special pentru a putea lucra aici.

Catrina ne recomandă să încercăm Kimchi, un preparat tradițional coreean pe care îl putem achizitiona direct din magazin sau Buldak Ramen, tăiței picanți cu diferite arome, iar pentru cei peste 18 ani băutura alcoolică Soju.

K-mart este situat pe strada Piața Regele Ferdinand I nr. 1, aproape de Teatrul Regina Maria, și este deschis de luni până sâmbătă de la ora 09:00-21:00, iar duminică de la ora 10:00-19:00. Îi puteți găsi pe Instagram- @kmart_oradea și pe Facebook- K-Mart Oradea unde puteți fi la curent cu cele mai noi promoții și Giveaway-uri.

Foto: Elena Igaș

Acestea fiind spuse, vă sfătuim să treceți și voi pe la K-mart și să gustati arome specifice Asiei într-un ambient cum numai în acest magazin mai puteți întâlni.

ELENA IGAȘ

ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: