DENISA & GIULIA: Citește proză, scrie poezie

În clasa a VIII-a C există o elevă nu doar pasionată de poezie, ci şi autoare de poezii. Am dorit să aflăm mai multe despre ea și talentul ei, iar Andrada Gîrdan ne-a răspuns cu generozitate la întrebări.

Ne-a spus că a început să scrie poezii din clasa a VII-a: „Îmi găsesc inspiraţia în lucruri mărunte si consider poeziile un mod de exprimare liber și inspirațional. De obicei, scriu poezii romantice și despre subiecte care mă inspiră la momentul respectiv. Profesoara mea de Română știe că scriu, iar părinţii mei au aflat despre această pasiune de curând, au o părere favorabilă despre ceea ce scriu și mă susțin”.

ANDRADA GÎRDAN

Am dorit să aflăm care sunt autorii săi preferaţi. „Îmi plac poeziile lui Mihai Eminescu si am citit mai multe cărți ale lui Colleen Hoover, care scrie proză și în care simt că mă regăsesc.  Una dintre lucrările acestei scriitoare care m-a emoționat cel mai mult a fost It ends with us, care se bazează pe relaţia dintre mama și tatăl ei, carte pe care autoarea a descris-o ca fiind cea mai grea dintre cele pe care le-a scris-o vreodată”.

Întrucât Andrada este în clasa a VIII-a, am dorit să aflăm cum se pregătește pentru examen și spre ce liceu ar vrea să se îndrepte. „Fac multe teste de pregătire şi aş vrea să continui pe economie sau pe filologie, engleză intensiv”.

Andrada are și alte preocupări, din cele mai diverse: „Îmi place să desenez, în trecut am luat cursuri de chitară și am jucat în echipa de volei a școlii”.

Subsemnatele, Denisa Manea și Giulia Șandor, alături de Andrada Gîrdan

Ce a determinat-o pe Andrada să scrie? „Doresc să transmit celor ce îmi citesc poeziile sentimentele pe care le am atunci când scriu și țin să le comunic unor persoane ceea ce simt indirect. Mă gândesc serios la ideea de a-mi aduna textele într-un viitor volum, dar aștept să mai scriu câteva poeme. Până acum am doar opt poezii definitivate”.

DENISA MANEA, GIULIA ȘANDOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: