CRISTINA: Young Blood la CJE

De curând, mai precis pe data de 10 noiembrie 2021, au avut loc alegerile pentru cele doua funcții vacante de vicepreședinte în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Noua configurație a Biroului Executiv a fost realizată, în prezent acesta fiind alcătuit din președintele Oliviu Codrean, elev la Colegiul Național Samuil Vulcan Beiuș, secretar executiv Lorena Rus, elevă la Colegiul Național Emanuil Gojdu Oradea, vicepreședinte Cătălin Gherman, elev la Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea și cei doi noi vicepreședinți Tudor Precup, de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller Oradea, și Maria Miclea de la Liceul Felix din Sânmartin.

CJE Bihor

Mecanismul prin care cei doi, Tudor și Maria, au fost aleși  a fost Adunarea Generală, la care au luat parte toți președinții de consilii școlare din județul Bihor. Participanții având pe buletinul de vot cele două opțiuni. Ședința desfășurându-se în sala festivă oferită de Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea.

 Din vechiul Birou Executiv, Lorena Rus, Cătălin Gherman și Oliviu Codrean și-au continuat mandatul în cadrul reprezentării bihorene a elevilor.

Pentru a afla mai multe despre cine sunt ei le-am acordat câteva întrebări. Primul a fost Oliviu, care este președintele consiliului, care spune că cea mai mare dorință a sa este de a apăra drepturile elevilor, dar și interesele lor, cu demnitate, conform celor mai înalte standarde etice și morale. Acesta declară în urma unui an de experiență în funcție de președinte că nu este ușor să faci vocea elevilor auzită, având în vedere factorii ce influențează educația, însă dorința pentru o educație calitativă nu-l lasă să se dea bătut.

Președintele încurajează elevii în orice moment să își expună problemele cât și părerile în fața elevilor reprezentanți pentru a putea fi ascultate.

Maria, nou venită în funcție, expune obiectivele sale în acest mandat, precum orele interactive, prin care atât elevii, cât și profesorii să facă orele mult mai interactive decât cele de dinainte și multe alte obiective, pe lângă cel principal, prin care își dorește să reprezinte elevii bihoreni.

Tudor vine și expune obiectivele sale, punând pe prim-plan dorința de a le realiza pentru elevi, menționate în planul personal de acțiune unde, vrea să își ajute colegii, cu orice provocare pe care o pot întâmpina, în mandatul său desigur premisa, „despre elevi, de la elevi, pentru elevi” fiind demonstrată prin acțiunile sale în cadrul Consiliului Județean al Elevilor.

Așadar, doi elevi au aderat la o nouă provocare prin care își pot sprijini colegii, chiar pe ei înșiși.

Structura Consiliului Județean al Elevilor este oricând deschisă pentru toți elevii!

https://consiliulelevilorbihor.com/

CRISTINA IVANCOV

CRISTINA IVANCOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: