When in Rome

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021 am avut oportunitatea să particip la cursul de formare Interactive Teaching – Using Educational Games and New Technology in order to Enhance Learners` motivation, din cadrul proiectului Erasmus+ Our Digital Classroom, organizat la Roma.

Am urmat acest curs împreună cu colegii mei, Laura Costolaș, Ionela Belbe, Diana Laslău și Valeriu Laslău, având alături alte trei echipe, din Iași, Spania și Grecia. Formatoarea, Felicia Dimulescu, profesor la Eruditus Language School, o persoană implicată și foarte bine pregătită, ne-a introdus în tainele jocurilor educaționale, prin intermediul instrumentelor web 2.0, cum ar fi Quizlet, Lyricstraining, Kahoot, Socrative, Plickers.

Sursă foto: arhiva personală Edina Andridan

Atmosfera de la curs a fost una destinsă, între prezentarea aplicațiilor având loc jocuri „energizante”, pentru a ne cunoaște mai bine, aplicabile și la clasa de elevi, eventual la orele de dirigenție. Chiar și sala de clasă, din Universitatea Temple, în care se țineau cursurile, era decorată de parcă erai în Roma antică, creând o atmosferă plăcută.

Într-una din zile, am luat parte la un „prânz internațional”, unde am prezentat produsele tradiționale românești și am avut posibilitatea să gustăm preparatele culinare a celorlalte țări partenere.

O aplicație interesantă de tip Treasure Hunt, care utilizează instrumente web 2.0 a fost Goosechase, prin intermediul căreia am vizitat câteva din principalele obiective turistice ale Romei, căutând informații specifice despre acestea și încărcându-le apoi în aplicație, respectând timpul alocat.

În urma acestui curs am dobândit abilități digitale datorită învățării instrumentelor web 2.0, pe care le voi aplica la orele cu elevii mei, pentru a le face mai interesante. Pe lângă acestea, mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare, datorită practicării vorbirii în engleză în timpul cursului și, de asemenea, în italiană, în timpul meu liber. Competențele civice și sociale au fost îmbunătățite, pentru că am lucrat în echipe internaționale și am cooperat în toate activitățile. Competențele emoționale au fost de asemenea, consolidate, iar nivelurile de încredere în sine și toleranță au crescut.

Pe lângă participarea la curs, am avut ocazia să vizitez frumusețile orașului Roma, precum și a împrejurimilor acesteia, având parte de compania plăcută a colegilor mei.

Mulțumesc cu această ocazie coordonatorului de proiect, prof. Lucia Cighir, precum și conducerii Colegiului Național Onisifor Ghibu, pentru șansa oferită de a participa la această mobilitate.

Prof. EDINA ANDRIDAN

EDINA ANDRIDAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: