ANDREEA: Aplicații mobile de editare foto

Fie că ne facem un selfie, fie că fotografiem un peisaj fermecător, pozele pe care noi le facem zi de zi trebuie să fie extrem de clare și să capteze într-un mod cât mai original și creativ cadrul perfect.

Pentru a putea realiza acest lucru, poate fi necesar uneori ca fotografiile noastre să necesite mici retușuri, în funcție de viziunea fiecăruia dintre noi.

În acest sens, în rândurile ce urmează sunt prezentate câteva aplicații de editare foto pentru mobil, care ne pot ajuta să dăm suflet unei fotografii.

SNAPSEED

Snapseed este una dintre cele mai bune aplicații gratuite pentru editarea fotografiilor. Această aplicație este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Oferă o multitudine de funcții și opțiuni care ne vor ajuta să ne Îmbunătățim fotografiile.

Aplicația conține trei meniuri principale: Looks, Tools și Export.

În meniul Looks putem întâlni 13 filtre presetate, asemenea celor cu filtrele altor aplicații mobile, cum ar fi Instagram.

Meniul Tools oferă 28 de instrumente de editare, printre care putem aminti: Crop, Rotate, Text, Tune Image și Frames. Acestea permit modificarea luminozității, contrastului, saturației, sau a altor detalii a fotografiilor.

Meniul Export permite salvarea fotografiilor editate pe dispozitivele mobile.

Avantajele acestei aplicații sunt acelea că este o aplicație gratuită, fără reclame în aplicație, este intuitivă și foarte ușor de utilizat chiar și de un începător, datorită meniului foarte simplu de folosit.

ADOBE LIGHTROOM CC

Adobe Lightroom CC este una din cea mai răspândită aplicație pentru editarea fotografiilor în ziua de astăzi.

La fel ca Snapseed, oferă o mulțime de funcții și opțiuni pentru editarea cât mai pe placul nostru al fotografiilor.

Pe lângă filtrele presetate și uneltele de bază care permit modificarea luminozității, saturației, a contrastului, a orientării unei fotografii, Lightroom dispune de unelte mai avansate care permit modificarea selectivă a culorilor, ceea ce înseamnă că putem modifica luminozitatea, saturația și tonul unei anumite culori din fotografie, unelte care permit scoaterea din fotografie a unor obiecte nedorite, etc.

Un alt avantaj al acestei aplicații este faptul că Lightroom este o aplicație bazată pe cloud, ceea ce permite sincronizarea și editarea fotografiilor noastre pe mai multe dispozitive. De exemplu, facem o fotografie pe telefonul mobil, o importăm în Lightroom pe mobil, iar apoi putem continua editarea acelei fotografii intrând pe Lightroom pe tabletă sau pe calculatorul personal.

Pentru doar 11,89 € pe lună, ne putem bucura de toate funcționalitățile acestei aplicații. Este posibilă și utilizarea fără unui abonament lunar al acestei aplicații, dar facilitățile acesteia vor fi limitate.

ANDREEA GHERLE

ANDREEA GHERLE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: