RAREȘ: Votul informat

Votați informat în 6 decembrie!

În 6 decembrie se desfășoară alegerile pentru desemnarea unor noi parlamentari care să conducă statul pentru următorii patru ani, iar fiecare vot contează.

În data de 17 noiembrie am participat la o discuție transmisă live pe Facebook de către generația VOT, în parteneriat cu Dear Society și Consiliul Elevilor al Colegiului Național Onisifor Ghibu. În acest live ne era prezentat cum putem să ne informăm pentru următoarele voturi parlamentare și ne-a fost explicat ce înseamnă Parlamentul României.

După părerea mea, această discuție online a fost foarte interesantă și din care am învățat multe, deoarece am reușit să înțeleg ca tânăr ce semnificație au aceste alegeri pentru viitorul țării noastre.

Ca tânăr de 17 ani, la aceste alegeri nu am nici un drept de vot, dar aș vrea să prezint opinia mea despre aceste alegeri și de ce ar trebui ca toți tinerii cu vârstă de votare ar trebui să iasă la vot și să voteze cu partidul sau candidatul independent de care s-au informat și consideră că i-ar reprezenta drepturile în Parlament.

Consider că dreptul la vot este cel mai mare câștig al Revoluției din 1989, deoarece mulți oameni au murit ca tineretul din ziua de azi să aibă dreptul să își aleagă oameni care să le ofere o viață mai bună în țara lor.

Dacă vrem să schimbăm ceva, ar ca și tinerii să iasă la vot, deoarece în fiecare an rata de participare a tinerilor între 18-24 de ani este cea mai scăzută, iar după părerea mea votul tinerilor ar trebui să fie cel mai reprezentativ, deoarece se vorbește despre viitorul țării noastre pentru următorii patru ani.

Sfatul meu ca viitor votant al acestei țări și ca tânăr este acela să vă informați cu cine votați și să încercăm să ieșim în număr cât mai mare la vot; apoi, din cauza problemelor recente, să încercăm să ne protejam cât de mult este posibil.

Vă las două link-uri: unul de la generația VOT, unde veți putea găsi surse de informare, și de la un canal de YouTube în română, care vă explică foarte pe înțeles ce înseamnă Parlamentul României.

Vă sugerez ca pe data de 6 decembrie să votați informat și, pe lângă aceste surse, v-aș sugera să căutați informații și din alte surse. Mereu să verificați informația din minim cu alte două surse care discută același subiect.

În ce mă privește, pentru următoarea sesiune de votare, care se va desfășura peste patru ani, voi avea atunci 21. Majoritatea elevilor de liceu nu sunt la vârsta să poată vota, cu excepția celor de clasa a XII-a, dintre care foarte mulți au împlinit deja 18 ani.

Acestora li se adresează în primul rând îndemnul meu:

Mergeți la vot, mergeți informați!

RAREȘ BREDEAN

RAREȘ BREDEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: