Lucrurile cu adevărat importante

Acum câteva luni, nu cred că bănuia cineva că va veni un moment în care vom fi obligați de împrejurări să ne schimbăm modul de viață.

nicoleta crop

Prof. NICOLETA TUREAN

Izolați, fiecare în căminele noastre, din perspectiva profesorului doream să ținem legătura cu elevii și să continuăm să-i pregătim pentru examenele care urmează, continuând totodată și formarea acestora. Era important pentru ei să fie instruiți și susținuți moral de către noi.

Am pornit cu ideea de a înscrie școala pe o platformă educațională. Platforma Microsoft Teams este un instrument comun, pus la dispoziția profesorilor și elevilor din Colegiul Național Onisifor Ghibu pentru a desfășura ore online.

Apreciez implicarea și interesul colegilor mei în partea de utilizare a platformei. Activitatea online constă în prezentarea lecțiilor prin diferite materiale, prezentări, teste, imagini. Temele pentru acasă sunt sub forma unor documente pe care le completează.

Timpul alocat pregătirii materialelor și de verificare a răspunsurilor primite de la elevi poate să ajungă la câteva ore zilnic pentru un profesor.

Conexiunea intelectuală și emoțională din lecția clasică nu poate fi înlocuită de acest spațiu virtual. Care este lecția cea mai importanță pe care o avem de învățat în această perioadă? Ce putem schimba, atunci când totul va trece?

Suntem, după părerea mea, mai mult și mai valoroși decât am crezut. Umanul, firescul, interacțiunea reală primează.

Prof. NICOLETA TUREAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: