DALIA: Activități în timpul carantinei

Sportul în viața noastră ocupă un rol extrem de important, mai ales în această perioadă sensibilă, în care mintea o ia pe căi întunecate, din cauza nesocializării și izolării.

Cel mai important este să ne recreăm.

image1

Foto: DALIA MOȘUȚ

Această izolare și lipsa orelor normale de curs nu constituie nicidecum o vacanță și nicio bucurie, pentru niciun elev din niciun ciclu școlar. Este un stres continuu, care ne face să fim mult mai vulcanici decât de obicei și mult mai irascibili.

Nu multe sunt modalitățile prin care putem sa scăpăm de aceste stări deprimante, dar cele pe care le avem își fac cu siguranța treaba.

Fă sport! Aleargă sau fă exerciții! Toate aceste activități sportive îți vor acapara energia negativă și te vei simți mult mai bine după. În plus, este și extrem de sănătos.

image3

Foto: DALIA MOȘUȚ

Citește o carte bună! Nu spun să deschizi neapărat Baltagul, Enigma Otiliei sau Iona. Citește din plăcere, ceea ce îți place ție și ceea ce te face sa te deconectezi de la stresul din jurul tău. Nu contează dacă citești cărți SF sau științifice, nu contează dacă citești literatură americană sau engleză. Contează să o faci și să o faci bine.

În aceste timpuri complicate, este foarte important să ne conectăm la ceva, iar dacă acel ceva este sportul sau lectura, este mai mult decât perfect. În acest fel, zilele încep să zboare fără ca tu să apuci să realizezi și în acest fel ești din ce în ce mai aproape de finalul acestei povești macabre prin care trecem acum.

DALIA MOȘUȚ

dalia

DALIA MOŞUŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: