Ordonanță pentru organizarea educației online

Învățământul preșcolar, școlar, preuniversitar și universitar se poate desfășura online pe perioada stării de urgență sau de asediu, într-un cadru legal.

Legea educației naționale 1/2011 a fost modificată în acest sens de către Senat, într-o ședință de plen desfășurată în sistem de audioconferință.

ambiental

Foto: Rareș Roman

“In situatia in care se instituie starea de urgenta sau starea de asediu, potrivit prevederilor constitutionale, activitatile desfasurate in invatamantul prescolar si scolar se pot desfasura si online, pentru asigurarea exercitarii dreptului fundamental la invatatura. Pentru invatamantul preuniversitar, Ministerul Educatiei si Cercetarii elaboreaza metodologia derularii activitatilor in unitatile de invatamant in sistem online, care cuprinde precizarile necesare astfel incat sa se asigure desfasurarea activitatilor in cele mai bune conditii”, se arata in noul articol introdus in Legea educatiei nationale.

Citește integral materialul Parlamentul a modificat Legea Educatiei: se poate organiza invatamantul online. Guvernul spune ca are deja pregatita o Ordonanta de Urgenta apărut pe www.portalinvatamant.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: