DENISA & PAULA: Cum să nu te plictisești în casă. Plus AUDIO

Această perioadă este grea pentru omenire, este o perioadă în care frica se intensifică în fiecare clipă, trezind în noi o sumedenie de gânduri din cauza virusului apărut.

Poporul este în durere, plânge pentru România, pentru țara în care s-a născut și a avut parte de clipe minunate, petrecute în locuri dintre cele mai frumoase.

Poate este clipa în care trebuie să ne trezim, să realizăm ceea ce trăim la momentul actual și să prețuim orice clipă petrecută alături de familie. Deși este dureros să vedem ceea ce se întâmplă din cauza acestui virus (COVID-19), ar trebui să fim pozitivi și să realizăm că fiecare clipă trăită cu familia noastră este unică. În această perioadă avem la îndemână suficiente metode pentru a face față frustrării statului în casă, petrecând clipe de neuitat cu familiile noastre, clipe de care poate nu am avut parte până acum.

E cel mai oportun moment să ne jucăm diferite jocuri interactive, care să solicite participarea tuturor membrilor familiei, astfel încât să ne unim din ce în ce mai mult. E cel mai oportun moment să ne spunem între noi cât de mult ne iubim, chiar dacă unii ne-o spuneam și înainte, dar pentru familiile care nu au avut suficient timp să petreacă timpul împreună, acum e momentul. Astfel, vă sudați din ce în ce mai mult ca familie, iar sentimentul acesta e magic, vă garantez.

De asemenea, e cel mai potrivit moment să le oferiți cea mai mare afecțiune animăluțelor voastre de companie, în cazul în care aveți, și să vă jucați nonstop cu ele, să le hrăniți, sa le pieptănați, să le spălați, să le oferiți multă iubire, iubire pe care cu siguranță o veți primi înapoi, faceți-le să se simtă speciale.

Dacă v-am oferit mai sus două metode bazate pe relaționarea cu alte persoane sau vietăţi, acum e timpul să meditați asupra voastră.  Luați-vă puțin timp pentru voi, așezați-vă comozi în pat, cu o cană de ceai cald lângă voi și gândiți-vă la ce vă face fericiți, la lucrurile care vă plac și care vă transmit o altfel de emoție atunci când le practicați.

Poate unora dintre voi le place să citească. Folosiți acest timp cu voi înșivă delectându-vă cu o carte care vă fascinează și care vă transpune într-o altă lume.

Dacă nu sunteți atrași de citit, poate vizionatul unui film sau a unui serial e cea mai bună soluție. Uitați-vă la filmele voastre preferate sau, de ce nu, începeți un nou serial, dar nu abuzați de asta. Statul în fața televizorului sau a laptop-ului în mod constant nu e cel mai sănătos lucru.

Tot din sfera artelor fac parte și activități precum desenatul sau pictatul. Folosiți-vă imaginația într-un mod creativ, iar cei pasionați de asta, ce mai asteptați? Puneți mâna pe culori și dați frâu liber imaginației!

Dacă imaginația voastră e la un nivel mai înalt și se îmbină frumos cu creativitatea și partea sentimentală din voi, poezia e cea mai bună soluție.  Începeți să scrieți poezii, sau dacă preferați doar să le citiți, rezumați-vă la asta.

Dat fiind faptul că prietenii sunt foarte importanți pentru voi și sunt sigură că vă lipsește o ieșire între prieteni, puteți comunica cu ei pe rețelele de socializare. Faceți apeluri video și distrați-vă ca înainte, doar că stând în casă și protejându-vă.

Iar acum o idee pentru gospodinele casei, gătiți! Încercați tot felul de rețete noi, pentru că acum e momentul. Urmăriți rețete video, pentru că Internetul dispune de astfel de rețete și dați-i pe spate pe cei din familie, poate cu o prăjitură nouă, de ce nu?!

În concluzie, puteți face o mulțime de lucruri stând în casă, dar cel mai important este să vă facă plăcere să faceți acel lucru, pentru că altfel, la final, o veți considera doar o pierdere de timp.

Îmbinați plăcutul cu utilul și nu mai stați degeaba, spunând că e plictiseală!

DENISA SOTIUŢ, PAULA NEGRU

paula si denisa

PAULA NEGRU şi DENISA SOTIUŢ

One comment

  1. In sfarsit un articol decent.. BV.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: