ROXANA & NATALIA: Să-i vizitezi pe alții în necazul lor. Plus AUDIO

Claudia Gavrilaș, elevă În clasa a XII-a la coșegiul nostru, este liderul unui grup de tineri voluntari, numit BBV, ce vizitează persoane vârstnice, în general bolnavi sau văduve.

Proiectul a fost inițiat de către Iuliu Centea, pastor și profesor la Betel, si este alcătuit din membri ai mai multor biserici.

Claudiei îi place să relaționeze cu persoanele din jurul ei, în special cu oamenii în vârstă, considerându-i pe aceștia înțelepți de la care are de învățat o multitudine de lucruri și de lecții.

tineri

O parte din grupul de tineri voluntari. Sursă foto: arhiva personală Claudia Gavrilaș

Grupul de tineri, alcătuit din nouă membri, alină singurătatea bătrânilor prin simplele lor vizite și, uneori, prin micile ajutoare oferite (alimente, treburi prin gospodărie). Persoanele sunt vizitate și sunate de mai multe ori de către tineri, spre a nu se simți singure. Tinerii fac vizite în fiecare vineri după-amiază, vizite la care iau parte aproximativ cinci-șase tineri.

claudia gavrilas

CLAUDIA GAVRILAȘ

Motto-ul grupului constă într-un verset din Biblie: Religia curată și nepângărită înaintea lui Dumnezeu Tatăl este aceasta: să-i vizitezi pe orfani și pe văduve în necazul lor și să te păstrezi pe tine însuți neîntinat de lume (Iacov 1:27).

„Claudia

a coagulat

un grup de tineri

care fac acest lucru

cu drag și har”.

Grupul din care face parte Claudia îi are ca membri pe Iuliu Centea, Andreea Gavruța, Bodea Manu, Elisei Pugna, Daniela Maduta, Daniel Blaj, Rebeca Toșa, Alex Vaida.

Iuliu Centea, inițiatorul activității, a declarat: „Voluntariatul pe domeniul vizitării bătrânilor, bolnavilor și văduvelor vine din experiența a două milenii de creștinism.

iuliu centea

Iuliu Centea

Această categorie de oameni vulnerabili nu trebuie neglijată de societate. Contează mult cine este lider de proiect, lider operativ al proiectului. Am selectat pe Gavrilaș Claudia Elisabeta să dea viață acestui proiect. A reușit să coaguleze un grup de tineri elevi și studenți care, sistematic, indiferent de cartierele Oradiei, fac acest lucru cu drag și har.”

ROXANA BAR, NATALIA OROSZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: