ALEX DAVID: Corupția văzută prin ochii elevilor. Plus AUDIO

În data de 12.11.2019, Sala de Festivitățí Florica Ungur din Oradea a fost gazdă pentru a premia elevii a opt licee din oraș care s-au implicat – realizând scenete, eseuri și desene – în proiectul educativ Corupția văzută prin ochii unui adolescent, coordonat de ONG-ul Uniunea Femeilor Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor.

Din școala noastră au participat un număr de șapte elevi, doi elevi la secțiunea creație literară și cinci elevi la secțiunea joc de rol.

La eveniment au fost în public și elevii clasei a IX-a A, însoțiți de prof. Violeta Jăhăleanu și doamna lor dirigintă, prof. Sándor Lilla, care a acceptat să ne spună câteva cuvinte despre acest eveniment: „Consider că proiectul este binevenit în rândul adolescenților, pentru  că e important să înțeleagă de ce corupția are doar efecte negative asupra societății noastre, deci ar trebui cel puțin redusă, dacă nu poate fi eliminată. Evenimentul a fost foarte bine organizat, câștigătorii au primit premii în bani, au existat și câteva gustări, iar spectacolul oferit pe scenă a încântat întreg publicul.”

Clasamentul realizat de juriu a plasat pe locul III Liceul Teoretic Lucian Blaga, pe locul II Colegiul Național Onisifor Ghibu (coordonator doamna profesoară Sándor Lilla) și pe locul I Colegiul Economic Partenie Cosma, subiectul ales de ei fiind incendiul din Clubul Colectiv și urmările lui.

Andrei Călinescu, elev în clasa a XII-a A, a participat și el la acest proiect și a acceptat să ne spună impresia pe care i-a lăsat-o evenimentul: „Țin să felicit inițiativa, pentru că impactul pe care corupția îl poate avea în viața oricui poate fi devastator și e bine că facem acest lucru cunoscut adulților de mâine. Cine știe, poate așa vom mai reduce fenomenul, dacă celelalte variante continuă să eșueze. Cu siguranță că aș participa din nou, trebuie să recunosc că nu doar tema a fost ceea ce ne-a atras, ci și premiile oferite.”

COR04

Sursă foto: arhiva personală Violeta Jăhălean

Aceste informații ne-au fost oferite de doamnele prof. Sándor Lilla și prof. Violeta Jăhăleanu.

ALEX DAVID

alex david front page

ALEX DAVID

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: