ELENA & EMILIA: Comic Con mai aproape de Oradea. Plus VIDEO

Cluj-Napoca, din primele impresii, mi se părea un oraș banal și mult prea agitat. Mă uitam adesea curioasă la evenimentele ce se petreceau în București și oftam din cauza distanței prea greu de parcurs.

Însă se pare că acest oraș ne-a pregătit o surpriză uriașă, fiind gazdă pentru prima ediție a Transylvania Comic Con, eveniment disponibil până acum la noi în țară numai la București.

Comic Con este o reuniune a fanilor de seriale, filme, benzi desenate, anime-uri și jocuri video, la care în acest an au participat peste 23.000 de persoane care și-au dat întâlnire la Sala Polivalenta BT Arena în 18-20 octombrie. La acesta au participat fani ai acestor genuri, printre care și subsemnata, Elena Igaș.

Au fost invitați diverși actori celebri cum ar fi David Nykl (Stargate Atlantis, Arrow), Rick Cosnett (The Vampire Diaries), Alexander Ludwig (Vikings, The Hunger Games), Manu Bennett (Spartacus, The Hobbit, Arrow) și mulți alții.

În fața sălii se afla un Street Food amenajat cu săculeți și banci pe care puteai sta, iar în interior erau spații pentru gaming și diferite tarabe, de unde puteai achiziționa produse diverse înscripționate cu logo-ul filmului, jocului sau anime-ului tău preferat.

Partea cea mai interesantă a constituit-o concursurile de cosplay, unul individul și celălalt de grup, unde fanii au dat viata personajului lor preferat, îmbracandu-se în el până la cel mai mic detaliu.

Puteai face un cosplay și dacă nu erai înscris la concurs, iar la acest capitol au excelat mulți. Oriunde pășeai puteai să vezi pe cineva îmbrăcat intr-un personaj. Pentru a ilustra mai bine acest concept am pregatit un video în care am surprins câțiva dintre cosplay-eri.

În continuare, Rareș Bârsan, elev la Aurel Lazăr, participant și el la eveniment, ne-a spus opinia sa:

“Comic Con 2019 –  Pentru cei nefamiliarizați cu acest termen, Comic Con este un eveniment special ce cuprinde cosplay și sedințe cu actori din filme și seriale sau voice actors din jocuri video sau anime. Probabil mulți dintre voi se întreabă ce ar trebui să vadă acolo sau ce fel de atmosfera predomină. Aș vrea ca prin experiența mea să îi pot lămuri pe fiecare dintre voi, așa că ar trebui să încep cu începutul.

Rares Barsan

RAREȘ BÂRSAN

Anul acesta a fost primul an în care am participat la un asemenea eveniment. Încă din clasa a IX-a am aflat de Comic Con și de atunci am tot cautat pe internet diverse scurt-metraje sau filmari cu și despre acest spectacol. Stiu că ți-ai pus întrebarea asta, iar raspunsul este Da, și la noi în țară se organizeaza anual Comic Con-ul. Totuși, anul acesta este și primul an în care evenimentul a avut loc la Cluj.

Timp de trei zile (18-21 octombrie) s-a deschis poarta pentru toți fanii înfocați ai acestui eveniment. Încă din prima zi am simțit cum toata lumea s-a detasat de timiditate. Pentru prima oara în viața mea am facut cosplay la propriul meu personaj din Naruto, Aoni Sarutobi. Chiar dacă a trebuit sa mă plimb printe oameni cu o bendiță de metal legată de frunte, purtând o pelerină cu un nor roșu pe ea (semnul organizației Akatsuki), nu m-am simțit ciudat sau inconfortabil. Am fost plăcut surprins să văd niște persoanane pe care nu le-am cunoscut în viata mea că vor să facă poze cu mine.

Cum este atmosfera? În cateva cuvinte, unică și radiantă. Un loc plin de surprize și de oameni deosebiți. Cum a fost evenimentul la capitolul cosplay? S-a ridicat peste așteptările mele. Nu credeam că o să găsesc o diversitate așa de remarcabila. Au fost persoane costumate în Cosmo si Wanda (My Fairly Odd Parents) până la personane costumate în Narancia Ghirga si Dio (Jojo Bizzare Adventures).

Probabil m-ați întreba ce mi-a placut cel mai mult. Sincer să fiu, oamenii. Într-un final, Comic Con-ul este despre comunitate, iar eu pot să afirm ca această comunitate este minunată. Poți să complimentezi pe cineva pe care nu îl/o cunosti fără să te simți ciudat, ba chiar poți să îmbrățișezi cosplayer-ul tău preferat. Sfatul meu pentru cei care vor să meargă la următorul eveniment Comic Con este să fie lipsiți de inhibiții. Nu îți fie teamă să radiezi de energie.”

A fost un eveniment deosebit, sperăm să ne întâlnim și anul viitor. De asemenea, vă așteptăm opiniile în comentarii.

ELENA IGAȘ, EMILIA POPA

Elena si Emilia

EMILIA POPA și ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: