CĂTĂLINA VOTAV: Scrisoare pentru părinți. Plus AUDIO

Dacă sunteți părinți, acest mesaj este pentru dumneavoastră.

Am auzit de atâtea ori părinți care spuneau că odrasla lor face cel puțin o activitate extrașcolară; nu spun că e un lucru rău ca micuțul să practice un sport sau să învețe o limbă străină, dar consider că și lui trebuie să îi placă respectiva activitate, nu să meargă la ore de pian, de exemplu, iar lui să-i placă să joace fotbal (a fost doar un exemplu).

Dragi părinți, nu îi mai stresați cu școala, copiii nu pot lua mereu numai 10, fiecare copil are punctele lui forte și punctele lui slabe. În ceea ce privește școala, nu îi stresați cu examenele, că nu vă fac de rușine dacă nu a intrat la cel mai bun liceu din oras, nu vă fac de rușine dacă a ales să meargă la șacoala profesională.

Eu înțeleg că ne vreți doar binele, dar stresându-ne să învățăm, din punctul meu de vedere, nu rezolvați nimic, iar dacă copilul e o fire mai orgolioasă și rebelă, nu o să învețe, doar pentru că i-ați spus să învețe de prea multe ori.

Copiii au nevoie să fie susținuți și încurajați de părinți și când iau o notă mică. Nu e nevoie să ne certați pentru că luăm note mici uneori, nu e nevoie să ne impuneți ce liceu sau facultate să urmăm, pentru că asta e decizia noastră și e viitorul nostru!

Un exemplu din această categorie este copilul vecinilor mei, care au vrut să rămână anonimi; acesta e în clasa a III-a, după școală mai rămâne două  ore la școală pentru a-și face temele împreună cu doamna învățătoare, apoi de la ora 15:00 face judo încă două ore. La 17:30, când ajunge acasă, se pune să învețe, dacă are ceva pe a doua zi, se mai joacă puțin și după aceea adoarme, din cauza oboselii. Pe lângă judo, acesta mai merge la ore de engleză și de înot…

Nu ne mai stresați!

CĂTĂLINA VOTAV

catalina votav

CĂTĂLINA VOTAV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: