DANIEL PUŞCAŞ: Efectele speciale nu fac special un film mediocru

Spider-Man: Far From Home este unul dintre cele mai bune filme cu supereroi pe care l-am văzut vreodată,  un film care depăşeşte aşteptările mele personale şi,  nu în ultimul rând,  un film care creează o reprezentare foarte respectuoasă şi autentică a unui personaj vechi de mai bine de 50 de ani.

download

Filmul a fost regizat de Jon Watts,  iar printre actorii principali putem enumera pe Tom Holland în rolul lui Spider-Man/Peter Parker,  Zendaya in rolul lui MJ si Jake Gyllenhaal in rolul lui Mysterio/Quentin Beck. Pelicula si-a facut aparitia pe data de 2 iulie in cinematografe.

Unul dintre cele mai importante elemente ale unui film cu supereroi este antagonistul,  acesta avand puterea de a transforma un film mediocru intr-unul de exceptie. Mysterio nu este unul dintre cei mai cunoscuti sau unul dintre cei mai puternici antagonisti ai lui Spider-Man, dar felul in care isi desfasoara planul in acesta versiune a personajului este cu adevarat impresionant,  elevand un personaj oarecum neimportant intr-unul demn de marile ecrane. Aceasta versiune a lui Mysterio este interpretata cu mult succes de Jake Gyllenhaal, interpretarea fiind foarte diferita de versiunea sa din benzile desenate care era mai mult preocupata cu furtul decat cu dorinta de a deveni un erou.

Un alt aspect bine realizat al peliculei ţine de interactiunile dintre Spider-Man si colegii lui de clasa. Filmul reprezinta cu veridicitate o relatie normala dintre doi adolescenti,  relatia care este pusa in prim-plan fiind cea dintre Peter Parker si MJ. O reprezentare atat de veridica este rareori realizata cu succes intr-un film care are tendinta de a se focusa strict pe efecte speciale.

Efectele speciale sunt foarte bune, dar consider ca este de asteptat pentru o pelicula care are un buget atat de mare, iar efectele speciale nu pot transforma un film mediocru in ceva special.

In opinia mea,  filmul anterior,  Spider-Man: Homecoming, a suferit deoarece s-a bazat prea mult pe aceste efecte speciale, filmul avand un antagonist pe care îl uiţi repede, un protagonist neinteresant si un scop foarte restrans.

Am crescut vazand multe desene animate sau citind benzi desenate despre Spider-Man. Homecoming m-a dezamagit destul de mult in calitate de fan al acestui personaj, asadar nu aveam asteptari pentru Far From Home, dar pot sa spun cu incredere ca acest film a adus onoare acestui personaj si recomand tuturor fanilor sa il vizioneze cu placere.

DANIEL PUŞCAŞ

daniel

DANIEL PUŞCAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: