ROBERTO & BIANCA: Un polițist cu talent

Zilele acestea am reușit să purtăm un dialog cu un elev al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr de la Câmpina.

Raul Cuc este un tânăr talentat, în vârstă de 24 de ani din comuna Sânmartin, care, pe lângă cariera de polițist în devenire, este talentat și la alte activități, ca și cum ar fi fotbalul și dansurile populare.

raul

RAUL CUC

Cât de greu ți-a fost la începutul carierei de polițist?

RAUL CUC: În primul rând această carieră necesită foarte multă pregătire. Examenul de admitere constă într-un test de 90 de întrebări din gramatica Limbii române și Engleză și, pe lângă acestea, parcurgerea unui traseu sportiv într-un timp limitat.

 

Ce ne poți spune despre activitatea desfășurată în cadrul Școlii de Agenți, incluzând și activitatea în practică?

RAUL CUC: În cadrul Școlii de Agenți se desfășoară activități de Tactică Polițienească, Investigații Criminale, Drept Penal, Instruire Militară, Trageri cu armamentul în poligon. Pe parcursul actovității desfășurate în practică se aprofundează materia parcursă în timpul școlii, dar se și învață activitățile desfășurate de polițiști în timpul serviciului.

 

Având în vedere că ai lucrat ca polițist, în practica de elev, cum ți s-a părut această experiență?

RAUL CUC: Experiența de elev în practică a fost una foarte frumoasă, deoarece am practicat meseria pe care mi-am dorit-o, am aprofundat tot ce am învățat până la acel moment, la școală.

 

Cât de intens te-ai pregătit și cât ai muncit pentru a ajunge la acest nivel?

RAUL CUC: Am învățat foarte mult și m-am pregătit intens pentru a ajunge până unde sunt acum pentru că mi-am dorit foarte mult să ajung să îmbrac uniforma de polițist.

 

Care crezi că sunt cele mai bune calități pe care un viitor polițist trebuie să le aibă?

RAUL CUC: Un bun polițist trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți oameni, începând în primul rând de la uniforma pe care o poartă și continuând cu atitudinea pe care trebuie să o aibă când intervine la un eveniment, comportamentul lui, felul cum vorbește cu oamenii care au nevoie de ajutor.

 

Pe lângă dorința de a deveni un polițist, ce hobby-uri mai ai?

RAUL CUC: Un hobby pe care îl am sunt dansurile populare, deși de la început nu îmi plăceau absolut deloc și nu știam deloc să dansez, instructorul de dansuri a tras foarte mult de mine până a reușit să mă învețe. Un alt hobby pe care îl mai am este fotbalul, care mi-a plăcut de când eram copil și care ocazional îl practic împreună cu prietenii.

 

Cazul Caracal a readus în discuție statutul polițistului. Cât este adevăr și cât e ficțiune din ce se susține despre conduita polițiștilor?

RAUL CUC: Cazul Caracal a devenit o știre foarte importantă, care datorită mass-media a influențat și gândirea unor oameni, dar și imaginea Poliției Române. Această presă nu face altceva decât să provoace lumea, chiar dacă multe din cele spuse și arătate nu sunt adevărate, ce s-a întâmplat acolo și ce se întâmplă acum referitor la cercetările polițiștilor sunt date la care presa nu are acces, nu sunt date publicate, dar totuși mass-media inventează să spună așa, anumite lucruri negative, despre modul de acționare al polițiștilor. În realitate nu s-au derulat toate așa cum spune presa.

 

Ce sfaturi ai avea pentru adolescentele de azi, ca să se ferească singure, astfel încât să nu devină victima unor evenimente tragice?

RAUL CUC: Adolescentele din ziua de azi ajung victime foarte ușor datorită Internetului, în primul rând, dar și lipsei de educație dată de părinți. Un sfat, să zic așa, ar fi, să aibe grijă întotdeauna cu cine se împrietenesc, mai ales pe rețelele de socializare și să nu se încreadă în oricine ce zice.

au consemnat BIANCA POP şi ROBERTO ŞENDRUŢIU

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: