Citadel Delivery Oradea – Poezia e în Cetate!

Inspirată și susținută de evenimentul-manifest Street Delivery, care livrează străzile înapoi către pietoni, nu doar către mașinile lor, prima ediţie Citadel Delivery va fi creată la Oradea prin poezie pentru a reda Cetatea orădenilor, care să o redescopere şi să o compună, introducând-o din nou în peisajul cotidian ca un rezultat al inspiraţiei cetățenilor.

cover citadel

Vă invităm de pe 26 pe 28 iulie 2019 să transformăm Cetatea Oradei prin personificări, metafore, comparații, epitete și figuri de stil. Să-i dăm ritm și rimă, să o transformăm în versuri și imagini artistice, să devenim împreună euri lirice, noi toți, cei care-i vom trece pragul. Împreună îi vom compume tabloul poetic și vom păși pe câmpul semantic, cu scenarii pregătite pentru a-i da viaţă şi culoare.

La poésie est dans la rue, iar la Oradea poezia e în Cetate! Prin urmare, am strâns o gamă variată de ateliere și proiecte artistice, arhitecturale, teatrale, literare, de mediu și sport, atât pentru adulți cât și pentru cei mici. Serile vor continua cu muzică live, proiecții de film, teatru și DJ seturi.

Prima ediție Citadel Delivery este organizată de Fundația Cărturești împreună cu Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților Bihor și Manifest pentru Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea, având ca sponsori naționali pe George, primul banking inteligent (o inovație BCR), și Corona, berea oficială a evenimentului.

Programul va include ateliere tematice care se vor desfășura în cele trei zile de eveniment, în intervalul orar 10-18:00.

Maria Scripca

Doamna Maria Scripcă, în curtea interioară a Cetăţii Oradea, perimetrul primei ediţii a Citadel Delivery. Sursă foto: arhiva personală

Aceste informaţii provin dintr-un comunicat de presă trimis de dna Maria Scripcă, librar şi PR al Librăriei Cărtureşti, prieten şi colaborator al Colegiului Naţional Onisifor Ghibu.

Printre voluntarii care vor da o mână de ajutor la desfăşurarea Citadel Delivery se numără şi elevi ai şcolii noastre. Vom publica din timp programul fiecărei zile. Rămâneţi cu ochii pe LOGO PAPER!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: