DANIEL PUŞCAŞ: Un serial care te va bântui multă vreme

Pe data de 3 iunie 2019, miniseries-ul HBO intitulat Chernobyl s-a sfârşit, după doar cinci episoade.

poster

Desi toată seria poate fi terminata in aproximativ cinci ore de vizionare, aceasta va lasa in urma o mostenire care va domni multa vreme in industria TV-ului, asigurandu-si pozitia drept unul dintre cele mai bune seriale create a tuturor timpurilor.

Creatorul serialui este Craig Mazin. Printre actorii principali se numără Jared Harris in rolul lui Valery Legasov, Stellan Skarsgård in rolul lui Boris Shcherbina si Paul Ritter in rolul lui Anatoly Dyatlov.

Premisa show-ului este de a aduce pe micile ecrane povestea tragediei nucleare de la Cernobîl, ce avut loc pe data de 26 aprilie 1986 si a afectat mare parte din Europa de Est, mai ales Ucraina si Belarus.

Printre lucrurile care fac acest show mai special decat altele sunt actorii, efecte speciale, realismul si povestea palpitantă, care sunt toate de un nivel exceptional pentru standardele moderne ale TV-ului.

Dar, în opinia mea, mostenirea adevarata al lui Chernobyl este atmosfera apasatoare si obsedanta, de neputinta si infiorare, pe care ti-o ofera show-ul.

As putea sa laud zile intregi povestea, dar aceasta aceasta s-a intamplat cu adevaratelea; apoi, această poveste si-ar pierde foarte rapid interesul, daca show-ul n-ar avea atmosfera pe care o are.

Fiecare scena a serialui este bantuita de aceasta atmosfera obsedanta si actiunea serialui este mult mai palpitanta datorita ei.

De asemenea, serialul reuseste sa creeze personaje interesante cu ajutorul prototipurilor adevarate, care si-au dat viata pentru a se asigura ca situatia nu se agraveaza mai mult decat s-a agravat deja.

Toate acestea sunt reusite de acest serial in doar cinci ore, lucru irealizabil pentru alte seriale in 20 de ore.

Mostenirea lui Chernobyl e, clar, atmosfera sa. Fara indoiala ca vor exista şi alte seriale care vor incerca sa reproduca aceasta atmosfera si va fi interesant sa vedem rezultatele acestora.

As putea sa recomand acest serial oricui, atat cinefililor, cat si oamenilor care nu vizioneaza seriale pentru a afla povestea adevarata a dezastrului de la Chernobîl si de a vedea sacrificile omenesti menite de a incerca sa estompeze efectul raspandirii radiatiei in Europa, redate prin intermediul unor scene de mare realism.

Este un serial care te va bântui multă vreme.

DANIEL PUŞCAŞ

DANIEL PUSCAS

DANIEL PUŞCAŞ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: