RAREŞ ERDELI: Îți taie răsuflarea

Free Solo este un documentar ce urmărește viața cățărătorului Alex Honnold, care reușește să escaladeze fără asigurare El Capitan, un munte de 914 de metri, fiind primul om care face acest lucru.

Alex Honnold este un cățărător profesionist care a început să practice acest sport încă de la o vârstă tânără. Documentarul prezintă viața și familia acestuia, precum si rutina lui.

El Capitan nu este primul munte pe care Alex il escaladează fără asigurar. Parcul Național Yosemite are o multitudine de munți abordabili pentru cățărători. Desigur, pentru a aborda varianta free solo a oricarui traseu de cățărat, acesta trebuie escaladat de nenumarate ori cu asigurare, până când știi fiecare mișcare in parte. Asta a facut si Honnold înainte de a escalada fara asigurare.

Filmul documentar este realizat de Jimmy Chin, care la rândul lui, este un cățărător profesionist, si de asemenea fotograf si regizor de film. Este o prietenie veche de-a lui Alex si dată fiind experiența sa in materie de cățărat si fotografie, a știut ce metode de filmare să folosească pentru a nu stânjeni evoluția lui Alex pe El Cap.

Întreaga echipa de filmare a luat în calcul posibilitatea ca Alex sa pice în timpul filmarii, ceea ce ar fi rezultat intr-o moarte categorică, urmată de îndelungi procese de conștiință din partea echipei.

Recomand acest documentar în special pentru cadrele de neegalat, care îți taie rasuflarea.

RARES ERDELI

 

RARES ERDELI

RAREŞ ERDELI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: