LARISA BARCUI: Ghibu prin ochii noilor absolvenți

După cum majoritatea dintre voi știți, la Liceul Onisifor Ghibu, în data de  31 mai 2019 a avut loc ultimul sunet de clopoțel al claselor a XII-a.

Mulți dintre ei au fost cuprinși de dorul față de liceul în care au studiat, unde și-au făcut noi prieteni, și-au depășit limitele și au trăit clipe de neuitat, mai mult sau mai puțin plăcute.

În perioada actuala, absolvenții au parte de probele de competențe, pregătiri și în cele din urmă Bacalaureatul. Cu toate acestea, doi  dintre elevii clasei XII B, Adriana Știube și Gracziaș Răzvan, și-au făcut puțin timp pentru a ne mărturisi ce impresii le-au lăsat acești ani de liceu.

Ambii susțin că le va fi cu siguranță dor de Ghibu și de tot ceea ce înseamnă el, fiind patru ani frumoși, cu multe amintiri și unde au reușit să se descopere pe ei ca oameni.

 

RAZVAN GRACZIAS

RAZVAN GRACZIAS

Răzvan susține că fiecare profesor are ceva care îl face special în felul său, fiind  toți foarte deschiși și comunicativi: “De la majoritatea am avut ceva de învățat și, din punctul meu de vedere, liceul nostru are cei mai buni profesori”.

Cât despre relațiile cu colegii, tinerii pot spune că s-au înțeles bine cu toți. Adriana admite că colegii ei sunt niște oameni minunați, cu o parte din ei ajungând să fie cea mai bună prietenă și să realizeze că adevărata prietenie chiar există.

Răzvan de asemenea consideră că fiecare coleg în parte are o personalitate puternică, fapt pe care l-a luat ca fiind un avantaj, ajutându-l să perceapă lucrurile diferit și oferindu-i o altă viziune.

Adriana ne mărturisește: “Nu știu dacă există un lucru anume de care îmi va fi dor. Acum nu realizez asta, dar sunt convinsă că îmi va lipsi totul. De la drumul banal spre școală, la testele și tezele pe care le aveam și vedeam în ele o tortură.”

“Îmi va fi dor de orele acelea când profesorii începeau să povestească lecțiile și mă lua un somn, că abia reușeam să rămân treaz. Îmi va fi dor și de toate orele în care mereu găseam un motiv să râdem măcar pentru o secunda”, susține Răzvan.

ADRIANA STIUBE

Cât despre planurile de viitor, Adriana va studia psihologia. Răzvan în schimb își dorește să intre la Facultatea de Drept, acesta fiind primul pas, după care rămâne de văzut ce îi rezervă viitorul, el descriindu-se ca fiind genul de om care vorbește puțin, dar face multe.

Adriana le urează viitoarelor generații mult succes și determinare în tot ceea ce își propun, să învețe, să se bucure de viață, să vadă în ea darul cel mai de preț: “Și, nu în ultimul rând, aș vrea să le spun că trebuie să luptăm mereu pentru ceea ce ne dorim, oricât de utopic ar părea asta.”

Răzvan le transmite mult succes în cei patru ani de liceu și să se bucure din plin de ei, deoarece sunt cei mai frumoși ani și trec atât de repede încât nici nu realizăm.

“Ca o încheiere, pentru toți cei care vor să învețe la un liceu foarte bun din toate punctele de vedere, le recomand cu multă încredere Liceul Onisifor Ghibu. Un liceu cum puține găsești în regiunea noastră”, declară Răzvan.

LARISA BARCUI barcuigiorgiana@gmail.com

larisa barcui

LARISA BĂRCUI

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: