IOANA & IOANA: „Purtăm ceva serios pe umerii noștri”

Având în vedere dorința mai multor elevi ce vor să-și construiască un viitor strălucit, am ales să vorbim despre oportunitatea de a alege Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură. Claudiu Olaru, student la această facultate, ne-a dat câteva informaţii.

Claudiu Olaru

CLAUDIU OLARU

Claudiu a ales această facultate întrucât îl îndrumă spre o meserie care îl atrage, are multe de oferit, chiar dacă aceasta aduce cu ea şi o mare responsabilitate.

Ne-a mai dat încă un motiv privind alegerea sa: „Îmi place ideea de a învăța să fac ceva ce se va  realiza concret și  nu va rămâne doar o teorie nefolositoare, ci ceva real, care se poate vedea si atinge”.

Încă din liceu si-a dat seama de abilitățile sale. A fost elev la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși si a participat la Olimpiada națională în domeniul construcții, unde a reușit să obțină  rezultate foarte bune la faza națională, mulțumită  doamnei profesoare Monica Gale, care l-a îndrumat și a investit în el „cum puțini profesori ar fi dispuși să o facă”, ne spune Claudiu.

Admiterea la facultate pentru programul de studii Construcții și Cadastru se face pe baza mediei la examenul de Bacalaureat, iar la programul de studii Arhitectură se dau probe de admitere la desen liber și desen tehnic, potrivit spuselor lui Claudiu.

De asemenea, el ne-a mai spus si despre avantajele acestei facultăţi: „Beneficiile pe care le-am văzut la facultatea această sunt bursele, taberele studențești, workshop-urile, conferințele”, precum și faptul că „profesorii sunt deschiși și  dispuși să îți repete dacă nu ai înțeles ceva și să răspundă la întrebări, ceea ce nu se întâmplă la orice facultate”.

Un alt lucru important ce l-am aflat de la el este faptul că „după ce termini facultatea, ai şanse mari să găsești un loc de muncă în domeniu, dar chiar si înainte de a termina studiile, deoarece facultății i se solicită studenți care sa înceapă să profeseze.”

Majoritatea profesorilor le spun ca facultatea aceasta nu e pentru oricine, având în vedere răspunderea pentru siguranța oamenilor. „Am înțeles că  ne spun lucrurile astea nu ca să ne mândrim cu facultatea sau meseria pe care o avem, ci ca să ne facă să înțelegem că pe umerii noștri purtăm ceva serios”, spune Claudiu.

Cei care termină o astfel de facultate pot deveni arhitecți, topografi sau ingineri constructori.

IOANA REŞTEA, IOANA BIŢIŞ

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: