CĂTĂLINA VOTAV: Un poet aflat pe băncile şcolii

Lansarea cărții lui Alex Lascu la liceul nostru a umplut sala festivă, joi, de la ora 12 la 13.

 

 

Criticul de artă Ramona Novicov a fost moderatorul întâlnirii, care i-a avut printre oaspeţi, alături de profesori din şcoala noastră, pe doamna Maria Scripcă, reprezentant al Librăriei Cărtureşti, partener şi sponsor al evenimentului, şi pe poetul Ionuţ Caragea.

Carturesti_logo-png

Momentul care a captivat cel mai mult atenţia publicului a fost concursul de interpretare, la care s-au acordat trei premii şi două menţiuni: Premiul III – Oana Vaida (XI A), Premiul II – Viviana Rad (X A) şi premiul I – Diana Ciocic (XI A). Premiul întâi a constat într-o carte oferită de Librăria Cărtureşti, iar celelalte cărţi oferite câştigatorilor au fost câte un volum al poetului orădean Ioan Moldovan, redactor-şef al revistei Familia, unul dintre cei mai importanți poeți contemporani, după cum a ţinut să precizeze doamna Novicov.

carte diana ciocic

Cartea „Istoria albinelor” de Maja Lunde a constituit o sponsorizare a Librăriei Cărtureşti pentru premiul întâi, în valoare de 45 de lei. Sursă foto: arhiva personală Diana Ciocic

Diana Ciocic ne-a declarat următoarele:

diana ciocic

DIANA CIOCIC. Sursă foto: arhiva personală Alexandru Popoviciu

„Datorită acestui proiect am zăbovit puţin mai mult asupra poeziilor lui Alex, într- o încercare de a empatiza cu el, ca să-mi dau seama în ce manieră ar trebui să recit poezia aleasă. Mă bucur mult că se organizeaza astfel de proiecte în şcoala noastră.”

alexandru popoviciu

Prof. Alexandru Popoviciu.Foto: Alex Lascu

Domnul prof. Alexandru Popoviciu, membru al juriului şi organizator al evenimentului din partea şcolii noastre, ne-a declarat: „Evenimentul a fost foarte în pripă; în calitate de organizator, nu pot spune că a fost foarte bine organizat, dar nu avea cum să nu iasă bine, când ai profesori de calibru şi invitați de înaltă calitate, iar vedeta acestuia a fost cartea. Am vrut să surprindem Zilele Ghibu şi pe Alex după merit, acesta fiind primul elev care lansează o carte proprie de pe băncile şcolii”.

Alex Lascu ne-a împărtăşit şi el câteva gânduri: „Ţin să le mulțumesc domnului Popoviciu şi Ardelean pentru colaborarea din cadrul evenimentului şi pentru ajutorul oferit de când ne ştim. Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de doamna Ramona Novicov pentru moderarea evenimentului. Mulțumesc şi domnului Caragea pentru prezenţa şi experienţa căpătată de la dumnealui, iar doamnei prof. Garofiţa Pop îi sunt total îndatorat pentru că m-a format. Nu în ultimul rând, mulţumesc tuturor celor implicați în eveniment şi celor care au făcut parte din public, pentru atmosfera superbă.”

alex04

Foto: CĂTĂLINA VOTAV

Puteţi revedea integral evenimentul pe care subsemnata l-a transmis live pe Facebook streaming. Responsabil de sonorizare a fost Stelian Furtos (XII C).

CĂTĂLINA VOTAV

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: